Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Φανταστική μουσική εκδήλωση στην Καλαμωτή

 


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μουσική βραδιά,που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής , η οποία ήταν αφιερωμένη στην λήξη του σχολικού έτους του παραρτήματος Καλαμωτής, της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου, που διεξήχθη στην πάνω πλατεία της Καλαμωτής .

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 το βράδυ, τα παιδιά  της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χίου και τα παιδιά της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής, με την συμμετοχή του χορευτικού του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής και με  την Μουσική μπάντα από τους Γιώργο Νταϊκο,μπουζούκι, Παντελή Καβύρη, κιθάρα, Μανώλη Λίνα, κρουστά,και Γιάννη Τσατσαρώνη και Στέλλα Λώ τραγούδι, με τα τραγούδια τους απόλαυσαν ένα φανταστικό μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη Άκη Πάνου και στον στιχουργό Κώστα Βίρβο σκόρπισαν μουσική μυσταγωγία και τύλιξαν την πάνω πλατεία της Καλαμωτής με μία μοναδική μελωδική αύρα. 


Συνδιοργανωτές της μουσικής βραδιάς ήταν ο Σύλλογος < Φίλοι Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου>.

Μετά τον χαιρετισμό στο πολυπληθές κοινό που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχαήλ Κανάριος, άρχισε το πρόγραμμα της βραδιάς.


Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου στην ομιλία του αναφέρθηκε, αφού καλωσόρισε τους επισήμους και τον κόσμο,την ίδρυση του Συλλόγου < Φίλοι Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής,λέγοντας ότι μετά από σαράντα χρόνια η επανασύσταση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στην Καλαμωτή είναι γεγονός.


Το Διοικητικό Συμβούλιο το αποτελούν, οι Μιχάλης Κανάριος Πρόεδρος, Γεώργιος Σαραντινούδης Αντιπρόεδρος, Χρήστος Θεοδοσίου Γενικός Γραμματέας, Θεόδωρος Γαλάτουλας Ταμίας, Ainian Osmenaj Έφορος, Βαρλάς Μιχάλης Μέλος, Καζάς Μιχάλης μέλος.

Στόχος του Συλλόγου είναι να γίνει ένα εργαστήρι μελέτης , μάθησης και μουσικής επιμόρφωσης. Στη συνέχεια μίλησε για την ιστορία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας που ιδρύθηκε το 1954 από το Γυμνάσιο Καλαμωτής.


Την χθεσινή μουσική εκδήλωση της Φιλαρμονικής τίμησαν με την παρουσία τους οι, Κώστας Τριαντάφυλλος τ,Βουλευτής, Δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Ξενάκης Αντιδήμαρχος, Γιώργος Σαραντινούδης Δημοτικός σύμβουλος, Φιλόδωρος Βιτέλλας εκπρόσωπος του Υπουργού Νότη Μηταράκη, Θεοδόσης Σταθόπουλος Πρόεδρος Κοινότητας Καλαμωτής, και ο πρόεδρος του Μυρμηγκίου .

Με άψογη ποιότητα εκτέλεσης το μουσικό σύνολο της Φιλαρμονικής υπό την διεύθυνση της εξαίρετης  μαέστρου Ευγενίας Βορριά απέσπασε ενθουσιώδη χειροκροτήματα και τα μπράβο του κοινού.

Με ευαισθησία και δυναμικότητα συνόδευσαν το πρόγραμμα οι μαθητές της φιλαρμονικής και δίκαια υποχρεώθηκαν από το κοινό σε αλλεπάλληλες υποκλίσεις.

Την αρχή της μουσικής βραδιάς άνοιξαν οι μαθητές της Φιλαρμονικής  με υπεύθυνη την μαέστρο αρχιμουσικό Ευγενία Βορριά, το ρεπερτόριό τους έτυχε μίας εξαιρετικής εκτέλεσης και η αμοιβή τους ήταν τα ατελείωτα χειροκροτήματα του κοινού. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την τέλεια ερμηνεία, τόσο των μαθητών Φιλαρμονικής ορχήστρας , όσο και το Χορευτικό του Π.Ο.Κ.,μαζί με την μουσική μπάντα, προσέφεραν μία αξέχαστη μελωδική μουσική βραδιά αντάξια του θερμού ακροατηρίου που είχε ασφυκτικά γεμίσει την πάνω πλατεία της Καλαμωτής .

Ακολούθησε φαγητό σε όλους τους συμμετέχοντας μαθητές, στην έξω πλατεία του χωριού.

ΥΓ. Όσοι γονείς των μαθητών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας επιθυμούν να έχουν φωτογραφίες των παιδιών από την μουσική εκδήλωση , σας γνωρίζουμε ότι υπάρχει στικάκι στον Σύλλογο για να διαλέξετε φωτογραφίες.Στα Τηλέφωνα 6973277494 -6978091033.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου