Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

0 Κοινωνικός και Ψυχαγωγικος Σύλλογος Καλαμωτής "Η ΑΓΊΑ ΚΥΡΙΑΚΗ" πραγματοποίησε 4ημερη εκδρομή στην Πελοπόννησο.

 



0 Κοινωνικός και Ψυχαγωγικος Σύλλογος Καλαμωτής "Η ΑΓΊΑ ΚΥΡΙΑΚΗ" πραγματοποίησε 4ημερη εκδρομή στην Πελοπόννησο, περιγράφει η Πόππη Μονιάρου Κοσσένα

Ξεκινήσαμε το βράδυ της 25/6/23 με το πλοίο της γραμμής και φθάσαμε στο λιμάνι του Πειραιά την επομένη 26/6/23. Με πούλμαν που μας περίμενε, φθάσαμε μετά από πανέμορφη διαδρομή στα ιστορικά Καλάβρυτα. Ανηφορίσαμε προς το Μέγα Σπήλαιο εντυπωσιακό πώς έχει χτιστεί μέσα σε πελώρια βράχια!!! Δέος!!!
Επόμενη στάση η Μόνη της Αγίας Λαύρας. Από εκεί ξεκίνησε η Εθνεγερσία του 1821 κατά των Οθωμανών με την ύψωση του Λαβαρου που φυλάσσεται μέχρι και σήμερα στο εξαιρετικό μουσείο το οποίο και επισκεφθήκαμε. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον τόπο του μαρτυρίου, όπου οδηγήθηκαν από τους Γερμανούς όλοι οι ανδρες άνω των 14 ετών και εκτελέστηκαν. Άφιξη στα Καλάβρυτα για φαγητό και περιήγηση. Αναχώρηση προς Πάτρα για διανυκτέρευση. Την επόμενη 27/6/23 ξενάγηση σε έναν από τους πιο διάσημους αρχαιολογικό χώρους της Ελλάδας, την Αρχαία Ολυμπία. Το μουσείο εκπληκτικό με ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, όπως ο Ερμής του Πραξιτέλους, η Νίκη και είδαμε από πού ξεκινούν οι Ολυμπιακοί αγώνες από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα. Εντυπωσιασμένοι από όλα αυτά συνεχίζουμε και φθάνουμε στο θαύμα της φύσης, στον Ναό της Αγίας Θεοδώρας στην Βάστα. Φαινόμενο πραγματικά!!! 17 δέντρα ξεπηδούν από την στέγη της εκκλησίας ενώ από τα θεμέλια της αναβλύζουν νερά! Βοήθεια όλων μας ή Αγία Θεοδώρα!!! Μετά το φαγητό ξεκινήσαμε για Σπάρτη όπου διανυκτερεύσαμε.
28/6/23.Μετά το πρωινό ξεκινήσαμε για το Σπήλαιο του Διρού. Με βαρκούλες ξεναγηθήκαμε. Ήταν φαντασμαγορικά. Στη συνέχεια μια στάση στο πανέμορφο Γύθειο, όπου και γευματίσαμε. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε την Κάστρο πολιτεία του Μυστρά.. Επτά πανέμορφες εκκλησίες με μοναδική αρχιτεκτονική και με θέα την κοιλάδα του Ευρώτα.
Βράδυ στην τεράστια πλατεία της Σπάρτης.
29/6/23.Μετά το πρωινό επισκεφθήκαμε την Αγία Φωτεινή Μαντινείας, ένας μύθος από πέτρα, που ειναι ίσως η πιο παράξενη εκκλησία σόλο τον κόσμο. Συνδιάζει ένα κράμα ρυθμών. Στη συνέχεια φθάνουμε στο Ναύπλιο. Πανέμορφη πόλη. Περιήγηση με το τρενάκι μέσα στην πόλη. Τελευταία μας στάση οι Μυκήνες. Σημαντικός αρχαιολογικό χώρος. Η Πύλη των Λεόντων, ο τάφος του Αγαμέμνωνα, το μεγάλο παλάτι κα. μας προκαλούν δέος και περιφάνεια! Κλείνει η εκδρομή μας με τις καλύτερες εντυπώσεις! Ας ευχηθούμε να είμαστε όλοι καλά να αξιωθούμε σε επόμενη.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου