Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Γιορτάσθηκε η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρας του Χριστού Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή

 



Με κάθε λαμπρότητα, επισημότητα και θεία κατάνυξη, γιορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρας του Χριστού Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή σήμερα τετάρτη 26 Ιουλίου 2023. 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκαν οι Ιερές Λειτουργίες του Αγιασμού,του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής. 

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Χίου κ.κ.Μάρκο, με την συμμετοχή Ιερέων, παρουσία πλήθους προσκυνητών, που ήλθαν να τιμήσουν και να λάβουν την ευλογία της Αγίας Παρασκευής.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εχειροτόνησε Αναγνώστη τον Γιάννη Γιατζιζόγλου, για την προσφορά του στο Ιερό έργο της Εκκλησίας. 

Επίσης θέλοντας να τιμήσει την καθηγήτρια των μαθητικών του χρόνων κα Καλλιόπη Βιτέλλα του Νικολάου από την Καλαμωτή, καθιέρωσε ένα βραβείο, που θα το δίνει στον καλύτερο μαθητή του Λυκείου Καλαμωτής, που θα έχει τον μεγαλύτερο βαθμό στα Μαθηματικά στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. 

Φέτος ο Σεβασμιώτατος έδωσε δύο βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές,στην μαθήτρια ΦΟΥΡΝΑΡΗ ΖΩΗ και στον μαθητή ΓΑΤΑΝΑ ΙΩΑΝΝΗ

Στην συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στην πλατεία του χωριού.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου