Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022 – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

 


 Η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού κάθε χρόνο λογοδοτεί στους πολίτες για τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής στο τομέα του Πολιτισμού. Το 2022 ήταν μια χρονιά εξαιρετική μιας κα πραγματοποιήσαμε συνολικά στα νησιά μας 62 δράσεις Πολιτισμού, 26 εκ των οποίων σε συνέργεια με πολιτιστικούς φορείς και 36   δράσεις στο Δεύτερο Φεστιβάλ μας “Ανθρώπων Τέχνη…”. 

Προχωρήσαμε τις διαδικασίες των έξι Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Πολιτισμού των οποίων είμαστε δικαιούχοι, συνολικού προϋπολογισμού 635.307 ευρώ ( εκ των οποίων πλήρως υλοποιήθηκαν δύο ενταγμένες πράξεις). Υλοποιήσαμε από κοινού με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2ο Θερινό Σχολείο στιςνΟινούσσες, μαθητικούς διαγωνισμούς με θέματα πολιτισμού σε συνεργασία με συλλόγους γονέων,σχολεία και συλλόγους, συμμετείχαμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου, ήμασταν συνδιοργανωτές με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου στην συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που έγινε στην Λέσβο . Στηρίξαμε τους νέους συγγραφείς των νησιών μας με την αγορά 12 τίτλων- βιβλίων. Είμαστε συμπαραγωγοί σε ταινίες- ντοκιμαντέρ: 

1) «Τα πνεύματα της πέτρας» και «Λesvia». Στην «Λesvia» απονεμήθηκαν δύο βραβεία, στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το βραβείο Onassis Cinema Award 2022, σε σκηνοθεσία της διεθνώς καταξιωμένης καλλιτέχνιδος  Τζέλης Χατζηδημητρίου,

2) Συμμετείχαμε ως συμπαραγωγοί στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους «Η ΓΥΑΛΑ» του Σαμιώτη σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Φραγκούλη, τα γυρίσματα της οποία πραγματοποιούνται στην Σάμο.

3) Συμμετείχαμε ως συμπαραγωγοί στην δημιουργία ενός πολύτιμου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα Ξυλοκάμινα της Ικαρίας» με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ».

4) Αναλάβαμε την παραγωγή επετειακού αφιερώματος για τα 100 Χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και συγκεκριμένα την αποτύπωση της μουσικής κουλτούρας των Μικρασιατών πουεγκαταστάθηκαν από τα απέναντι παράλια στη Χίο, έζησαν και δημιούργησαν στο νησί της Χίου μέσα από μια παραγωγή ιστορικά και τεχνικά άρτια με την συμμετοχή ζωντανής ορχήστρας που θα απαρτίζεται από διακεκριμένους Χίους μουσικούς, την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών από ντόπιους καταξιωμένους  χορευτές και χοροδιδασκάλους,παραγωγή για το C.D «ΤΑ ΦΥΣΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΟΥ» με 12 τραγούδια σε συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες.    

               ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 

                                  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022 – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

                                                   ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού προχώρησε στην διοργάνωση του  Δευτέρου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου" Ανθρώπων Τέχνη” 1922-2022..... Από την Καταστροφή στην Δημιουργία " στη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Χίο, την Σάμο και την Ικαρία  το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Μικρασιατική Καταστροφή και την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τότε.  Στα πλαίσια του Φεστιβάλ αυτού παρουσιάστηκε η παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ» του Διονυσίου Σολωμού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών με την συνοδεία κιθάρας με τίτλο:«1922 Μνήμες Μικράς Ασίας –Κείμενα για παιδιά», το 8ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Μολύβου, το 6ο Φεστιβάλ Μούσα Ελληνική,  φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια 2022», το μουσικό φεστιβάλ Χίου καθώς και πλήθος  δράσεων τοπικών συλλόγων αλλά και συλλόγων Μικρασιατών που υπάρχουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.  

Στηρίξαμε τοπικούς Συλλόγους αναλαμβάνοντας οργάνωση και έξοδα συνδιοργανώσεων προκειμένου να συνεχιστεί η προσφορά τους στον τομέα του Πολιτισμού και από κοινού Περιφέρεια και Σύλλογοι να συνεισφέρουμε στην διατήρηση και εξέλιξη της πολιτιστικής  κληρονομιάς των νησιών μας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ -ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ:

1. Εγκρίθηκαν από την Αναπτυξιακή Λήμνου Α.Ε- Α.Α.Ε Ο.Τ.Α οι δυο προτάσεις της  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού που είχαν υποβληθεί  κατά το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της εκδοθείσας από την Αναπτυξιακή Λήμνου Α.Ε-  Α.Α.Ε Ο.Τ.Α το πλαίσιο της εκδοθείσας από την ΕΤΑΛ ΑΕ Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για τη χρηματοδότηση Δημοσίων Έργων στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου: «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020».Ειδικότερα: η πρώτη πρόταση φέρει το τίτλο "Λήμνου Γεύσεις" και  έχει π/υ 50.000,00€  η δεύτερη με τίτλο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΣΙΩΝ" και έχει π/υ 49.711,60€. 

2. Προχωρήσαμε τις απαιτούμενες ενέργειες της   εγκεκριμένης  πρότασης μας μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση "Αντώνης Τρίτσης"  του έργου με τίτλο “Ψηφιακό Ιστορικό Μουσείο του Βορείου Αιγαίου από την Επανάσταση του 1821 έως το σήμερα”. Εντός του 2023 θα υλοποιηθεί η δημιουργία του. 

3. Προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των πράξεων των προτάσεων που είχαν εγκριθεί από την ΕΤΑΛ Α.Ε  και αφορούν έργα στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του ΕΠΑΛΘ 2014-2020: «ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ, «Ολοκληρωμένη ανάπτυξη αγροτικών και παράκτιων περιοχών της νησιωτικής υπαίθρου». Ειδικότερα: 1) σε ότι αφορά την πρόταση με τίτλο “Χώρος Θερινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Κινηματογραφικών Προβολών - Προμήθεια Εξοπλισμού” με  π/υ 141.593,40€ και αφορά την προμήθεια εξοπλισμού (οπτικοακουστικού & ξενοδοχειακού) του πολυχώρου πολιτισμού "Αρχοντικό Γεωργιάδη"  ολοκληρώθηκε η διαδικασία.   2)σε ότι αφορά την δεύτερη πρόταση με τίτλο “Θερινό Εικαστικό Εργαστήρι στη Λέσβο: Ήταν ένα Μικρό Καράβι… στη Λέσβο - Σύγχρονα Έργα - Ο Διαχρονικός Ρόλος της Θάλασσας στο Πολιτισμό της Λέσβου” με π/υ 40.371,95€ και αφορά την υλοποίηση - σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών - ενός θερινού εικαστικού εργαστηρίου στο Μόλυβο στο πλαίσιο του οποίου θα δημιουργηθούν πρότυπα σύγχρονα εικαστικά έργα (ζωγραφικής & κεραμικής)  3) σε ότι αφορά την Τρίτη πρόταση με τίτλο“1922-2022. H Μικρασιατική Καταστροφή - Θαλασσινή γέφυρα πολιτισμού στη Λέσβο”  με  π/υ 37.130,00€ ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

                                               ΔΡΑΣΕΙΣ -ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ 

Η Περιφερειακή αρχή πέρα από την ανάληψη εκ μέρους της πρωτοβουλιών στον τομέα του πολιτισμού και το 2022  έκανε πράξη την βούληση της, της συνέργειας με τις  τοπικές κοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα: 

1. Συνδιοργανώσαμε  μαζί με  το Εργαστήριο Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  το Europe Direct Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Οινουσσών,  Θερινό Σχολείο την περίοδο 11-16 Ιουλίου  στις Οινούσσες  με θέμα «Culture(s), Civilisation(s) and Europe(s).» στο οποίο συμμετείχαν καθηγητές και φοιτητές απο Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, με μεγάλη επιτυχία.

2.Συνδιοργανώσαμε  με το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου από τις 11 έως τις 19 Αυγούστου  το 8 ου Διεθνους Φεστιβάλ Μολύβου με τίτλο «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» .

3. Συνδιοργανώσαμε  με την ΑΜΚΕ Μούσα Ελληνική για το 6ο Φεστιβάλ Μούσα Ελληνική από την01/07/2021 έως τις 10-07-2021 στη Χίο.

4. Συνδιοργανώσαμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος» του  Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια 2022.

5. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνη διοργανώσαμε «Παραδοσιακές Γιορτές Αγοράς» στην Μυτιλήνη από την 21η Δεκεμβρίου έως την 29η Δεκεμβρίου 

6. Στηρίξαμε την Συμμετοχή του Αναγνωστηρίου Αγιάσου στο 6 ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στην Ερμούπολη της Σύρου 

7. Συνδιοργάνωση με την Δ/νση Τουρισμού της Π.Β.Α και τον Σύλλογο «Ελαίας Νήσος Λέσβος» του 1ου ΔιεθνούςΣυνεδρίου – Φεστιβάλ για την Ελιά με τίτλο ELIA Lesvos Confest

8.Συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ηραίου Σάμου του

IREONMUSICFESTIVAL 2022

9.Συνδιοργανώσαμε με το Πολιτιστικό Σωματείο «ΛΥΓΞ –Μυτιλήνη»  το  Μονοήμερο Μουσικό Φεστιβάλ“ AeolianRockStorm 2022”  στο Κάστρο Μυτιλήνης 

10. Συνδιοργανώσαμε με τον Δήμος Δυτικής Λέσβου  Συναυλία  «Τραγούδια μνήμης Μικράς Ασίας» στην Καλλονή και το Πλωμάρι Λέσβου με την παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Ωδείου Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός»

11. Σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Άστεγοι» παρουσιάσαμε την θεατρική παράσταση  «Ήταν όλοι τους Παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ στο Δημοτικό Θέατρο και στην Αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» 

12. Συνδιοργανώσαμε με Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με διάγνωση στο φάσμα του Αυτισμού «ΣΥΝ- εξέλιξη» την 3η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό, την Κυριακή 3 Απριλίου ώρα 11 π.μ , με αφετηρία το Δημοτικό Θέατρο.  την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 

13. Συμμετείχαμε  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίο Λήμνου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου στις Συρακούσες με την Θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Μύρινας προκειμένου να παρουσιάσουν την αρχαία κωμωδία “Όρνιθες” του Αριστοφάνη

14. Συνδιοργανώσαμε με το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου «Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

15. Συνδιοργανώσαμε με τον Σύλλογο Δάφνης Ικαρίας : 1)Εργαστήριο Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών, 2)Βραδιά Μικρασιάτικη Μουσικής, 3) Παράσταση σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Ικαρίας στο Κέντρο «Το Σχολειό» Δάφνης Ικαρίας 

 16. Συνδιοργανώσαμε σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Σάμου την  27ης Παράσταση Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Σάμου «Γιατί να στο πω ..στο χορεύω» στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου Σάμου 

17. Συνδιοργανώσαμε με τον Χορευτικό Όμιλο Μυτιλήνης “Αιολείς” την παράσταση «Αιολίς Ανατολή, χαίρε ! 1922-2022, ένας αιώνας απ' τη Μικρασιατική Καταστροφή» στο Κάστρο Μυτιλήνης 

18. Διοργανώσαμε Λογοτεχνική – Μουσική εκδήλωση στον Αύλειο Χώρο της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής «Στα βήματα της Σαπφούς…» 

19. Συνδιοργανώσαμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοντέϊκων Σάμου: 1) Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, 2) Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Σχολείο Κοντέϊκων Σάμου  

20. Συνδιοργανώσαμε με την Θεατρική Ομάδα Ραφή στην Λήμνο την Μουσική Παράσταση «Σίδερα Μασάει» 

21. Συνδιοργανώσαμε με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δεσμός και στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή Λέσβου τη Συναυλία «Μικρασιατικοί Διάλογοι»

22. Συνδιοργανώσαμε με τον Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «Ο Κάμπος» Κάμπος Ανεμώτιας στα πλαίσια της «6 ης Γιορτής Αμπελουργίας” την Συναυλία «Περιπλανήσεις στις Μουσικές της Μικράς Ασίας» στο Δημοτικό Σχολείο Ανεμώτιας ώρα 21.00 - Επιμέλεια 

23. Συνδιοργανώσαμε με τον Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» την εκδήλωση  «Ανθρώπων  μνήμες, 100 χρόνια μετά…» στον  αύλειο χώρο του Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922- Σκάλα Λουτρών Λέσβου 

24. Συνδιοργανώσαμε με τον Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας  την Θεατρική Παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ευθαλίας»  στον χώρο Υδατογέφυρας «ΚΑΜΑΡΕΣ»

25. Σε συνεργασία με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου διοργανώσαμε την  Μουσικοχορευτική για την στήριξη του Συλλόγου «Φλόγα» στην Πλατεία Σαπφούς

26. Συνδιοργανώσαμε  με το Φεστιβάλ Μουσικής Χίου στην Χίο από 3 έως 13 Αυγούστου του «Chios Music Festival»

27. Σε συνεργασία με την Χορωδίας του Εκδοτικού Οίκου και Πολιτιστικού Οργανισμού ΙΣΤΟΣ διοργανώσαμε συναυλία στα πλαίσια σεμιναρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την συνεργασία της στο Αρχοντικό Γεωργιάδη την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 το απόγευμα. 

28. Συνδιοργανώσαμε με την θεατρική ομάδα της Βιβλιοθήκης Βρίσας Λέσβου «Κ. Τσελεκα – Α. Νικελλη» θεατρικής παράστασης στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου

29. Συνδιοργανώσαμε με τον εξωραϊστικό εκπολιτιστικό σύλλογο Βρίσας «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» χοροεσπερίδα

30. Συνδιοργανώσαμε με την Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, τους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου καθώς και την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου την 33 η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που θα διεξήχθη στην Λέσβο από 5-15 Οκτωβρίου 2022,

31. Συνδιοργανώσαμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου μουσική εκδήλωση 

32. Συνδιοργανώσαμε με τον Κυριών & Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η Αγάπη» τα εγκαίνια της έκθεση αρχειακού

υλικού με θέμα " Η συμβολή των γυναικών του Συλλόγου Αγάπη στη μικρασιατική καταστροφή"

33. Συνδιοργανώσαμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών Δ.Ε. Μήθυμνας «Ο Μόλυβος» το 21ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στον Μόλυβο της Λέσβου 

34. Διοργανώσαμε «Νύχτες Κινηματογράφου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη» με την προβολή ποιοτικών ταινιών και δωρεάν είσοδο για το κοινό.  

35. Αναλάβαμε την παραγωγή επετειακού αφιερώματος για τα 100 Χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και συγκεκριμένα την αποτύπωση της μουσικής κουλτούρας των Μικρασιατών που εγκαταστάθηκαν από τα απέναντι παράλια στη Χίο, έζησαν και δημιούργησαν στο νησί αυτό.

36. Η Περιφερειακή Αρχή στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου έπειτα από δημόσια πρόσκλησή της χάρισε αντίτυπα βιβλίων για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου αλλά και πολιτιστικών συλλόγων της Λέσβου. 

37. Συνδιοργανώσαμε μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Βαρειάς, Καλλονής και του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης τον Δεύτερο Παλλεσβιακό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με τις κάτωθι\ κατηγορίες : 

1. 1η Κατηγορία: “Ζωγραφίζω και Περιγράφω” για μαθητές της Α’ και Β’ τάξης. Τα παιδιά

ζωγραφίζουν και περιγράφουν σύντομα την ιστορία που δείχνει το έργο τους.

2. 2η Κατηγορία: Διαγωνισμός συγγραφής για μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης .

3. 3η Κατηγορία: Διαγωνισμός συγγραφής για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

38. Συνδιοργανώσαμε  με τον Σύλλογο Καβαλαρέων Αγιάσου «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» δράση για την αναβίωση των

εθίμων της εορτής του Προφήτη Ηλία στην Αγιάσο Λέσβου από τις 18-20 Ιουλίου. 

39. Συνδιοργανώσαμε  με την Τοπική Κοινότητα Αγιάσου  τη 18 ης Γιορτή Κάστανου.

40. Συνδιοργάνωση με την Χορωδία Χίου εκδήλωσης για τον εορτασμό για την  συμπλήρωση των σαράντα χρόνων της Χορωδίας με στόχο την ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής στο νησί της Χίου, την καλλιέργεια του πολιτισμο και τη προβολή της Χίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

41. Συνδιοργάνωση με το Σωματείο «Φίλοι Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής» συναυλίας στήριξης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής

42. Συνδιοργάνωση με το Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Δρώτας μουσικοχορευτικής εκδήλωσης στην Δρώτα της Λέσβου 

43. Διοργάνωση σε συνεργασία με το 2 ο Λύκειο Μυτιλήνης Εκδήλωσης μνήμης για την ιστορία και το τέλος του Μικρασιατικού Ελληνισμού

44. Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο «Μουσικό Εργαστήρι Νέων Χίου «Θεολόγου Μιχέλλη»» συναυλίας στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου με τίτλο «Στις αυλές του Αιγαίου και της Μεσογείου»

45. Συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέως Σάμου « Ο Καπετάν Λαχανάς»του 20ου Φεστιβάλ

Παραδοσιακών Χορών του Καπετάν Λαχανά

46. Συνδιοργάνωση με το Σωματείο «Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άγρας ο Μακαρέας» της θεατρικής

παράστασης «Οι 12 Ένορκοι» στο Ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Βεΐκου

47. Συνδιοργάνωση με τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη ο Φάρος της εκδήλωσης

«Ενθύμιον» 200 χρόνια από τις σφαγές της Χίου και 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

48. Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Χίου για την πραγματοποίηση της καλλιτεχνικής

Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του συλλόγου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου

49. Συνδιοργάνωση με την Σύλλογο «Ένωση Μικρασιατών Σάμου» της εκδήλωσης«2 ο Μικρασιατικο ανταμωμα στη Σάμο» στις 10 και 11 Ιουλίου

50. Διοργάνωση βιωματικού σεμιναρίου πολιτισμικής εκπαίδευσης, με τη χρήση της δημιουργικής ανακύκλωσης που αντλεί την έμπνευσή του από την αρχιτεκτονική της Λέσβου σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ 

51. Συνδιοργάνωση με τον Χορευτικό Σύλλογο Λήμνου «Ο Ηφαιστος» μουσικοχορευτικής εκδήλωσης με τίτλο «100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή» στον χώρο του Γυμνασίου Μύρινας 

52. Συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Ψυχαγωγικό & Αθλητικό Σύλλογο «Η ΡΙΒΑ» εκδήλωσης μετίτλο « Μικρά Ασία 1922-2022, 100 χρόνια μνήμης και τιμής»

53. Συνδιοργάνωση με τον φορέα «Κύκλος Θεάτρου – Θεατροποιοί Χίου» παραστάσεων με τίτλο «Η χαμένη κούκλα» 

54. Διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Μητροπόλεως Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου εκδήλωσης Αφιερώματος στον Μίκη Θεοδωράκη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση των δράσεων μας αυτών και συνεχίζουμε με όραμα και πράξεις το 2023 μιας και ο Πολιτισμός των νησιών μας και η ανάδειξη του είναι για την Περιφερειακή μας Αρχή,  ένα πολύτιμο διαβατήριο! 

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής

η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης

Οικονομικών και Πολιτισμού

Αναστασία Αντωνέλλη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου