Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Πίσω στο χρόνο, πριν δέκα χρόνια την Καθαρή Δευτέρα 2013, στην Γιορτή του Εμίνη στην Καλαμωτή

 



Πίσω στο χρόνο, πριν δέκα  χρόνια την Καθαρή Δευτέρα του 2013 στην Καλαμωτή.
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής,  συνεχίζοντας να ζωντανεύει το χωριό έδωσε την δική του χειμερινή πνοή πολιτισμού το 2013, με την παρουσίαση του θεατρικού έργου "Η Γιορτή του Εμίνη" την Καθαρή Δευτέρα του 2013 στην Πλατεία "Κ.Βαμβακά" στην Καλαμωτή.
Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής ήταν πολύ μεγάλη.

Τήν εκδήλωση συντόνισε  η αείμνηστη τέως Πρόεδρος του Π.Ο.Κ.κα. Ρούλα Βαρλά εξιστορώντας τα γεγονότα που θα διαδραματιζόταν με τον ερχομό του Εμίνη και της συνοδείας του στο χωριό, για να παραλάβει την μαστίχα από τους παραγωγούς.

Εν συνεχεία το  χορευτικό του Π.Ο.Κ.με τραγούδια της Κικής Φραγκούλη, χόρεψαν το δετό ντυμένες με την παραδοσιακή στολή του χωριού.
Η κάθοδος του Εμίνη με την συνοδεία του και η παρουσίαση του έργου στην πλατεία του χωριού, προκάλεσαν το θερμό χειροκρότημα και  τα καλύτερα σχόλια για την προσπάθεια των ερασιτεχνών ηθοποιών και ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για αυτούς.

Ο κάθε τόπος ζει τις μέρες αυτές των =Απόκρεω= με το δικό του τρόπο βασισμένο στην δική του ιστορία, δοξασίες του, τις ιδιαιτερότητες του.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου