Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Εορτή του Αγίου Ανθίμου του εν Χίω του Θαυματουργού 1869 - 1960




Σήμερα Τετάρτη 15-Φεβρουαρίου-2023 στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Βοήθειας στη Χίο, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον ΜητροπολίτηΧίουκ.κ.Μάρκο,με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως .

Πολλοί χριστιανοί προσήλθαν από διάφορα μέρη της Χίου και φέτος ήλθαν προσκυνητές από την Αρκαδία για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου και να λάβουν τη χάρη  και την ευλογία Του.
   

Οι ψαλμωδίες κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στους πιστούς που με μεγάλη ευλάβεια τίμησαν την μνήμη του Αγίου Ανθίμου.

Μετά την θεία κοινωνία ετοιμάστηκαν τα εξαπτέρυγα και τα λάβαρα για την περιφορά της Αγίας Κάρας του Αγίου στο προαύλιο χώρο του μοναστηριού. Όταν πήραν οι Ιερείς στα χέρια τους την Αγία Κάρα για να βγουν στο προαύλιο του Ναού, εκείνη την στιγμή η καντήλα που βρίσκεται πάνω από την εικόνα του Αγίου άρχισε να τρέμει και σταμάτησε όταν μπήκε η Αγία Κάρα στο Ναό.

Το θαύμα αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Ανθίμου και κουνιέται η ίδια καντήλα την ώρα της περιφοράς.
















  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου