Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Έφυγε ο Αντιστράτηγος Θεόδωρος Νικολαΐδης από την Καλαμωτή

 



Η Χίος μας και ειδικότερα η Καλαμωτή,το χωριό του Θεόδωρου Νικολαϊδη έγινε φτωχότερο μετά το χαμό του αγαπημένου συχωριανού μας, που έφυγε από κοντά μας. Ο Θεόδωρος Νικολαϊδης  βαπτισμένος με τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, ήταν ο πραγματικός άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξεως. 

Ειλικρινής, τίμιος, ηθικός, εργατικός, άριστος οικογενειάρχης. Ήταν πάντα γαλήνιος και προσηνής και προφανής ήταν η θέρμη των αισθημάτων του. Λυπήθηκα πολύ όταν πληροφορήθηκα το τέλος του.

Οι Καλαμωτούσοι θα θυμούνται πάντοτε με ευγνωμοσύνη την αξιόλογη και άξια πολλών επαίνων προσφορά του.Ειδικότερα αυτοί που τον γνώριζαν καλύτερα και είχαν την τύχη να τον συναναστρέφονται, γίνονταν δέκτες της ιδιαίτερης αρχοντιάς και γοητείας που εξέπεμπε αλλά κυρίως της εξαιρετικής αίσθησης μέτρου που τον διακατείχε. Ένας από αυτούς ήμουν και εγώ. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η γνωριμία μας όταν θήτευσε ως Διοικητής σε μονάδες της Χίου και τα καλοκαίρια στην Κώμη, τον σεβόμουν για τις αξίες που υπηρετούσε και για την μεγάλη αγάπη του για το χωριό. 

Ο Θεόδωρος Νικολαϊδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2/2/1939 με καταγωγή από την Καλαμωτή της  Χίου.Τελείωσε την Βαρβάκειο και εισήχθη στην ΣΣΕ το 1960

Αποφοίτησε το 1963 ως ανθυπολοχαγός Πεζικού Υπηρέτησε σε μονάδες πεζικού και επιλέχθηκε για τις καταδρομές ,πέρασε τα σχολεία αλεξιπτωτιστών και υπηρέτησε κατόπιν στην Θεσσαλονίκη και στην Δράμα στην 5η μοίρα καταδρομών 
Διατέλεσε διοικητής λόχου στρατονομίας
Υποδιοικητής 2ας Μοίρας Αμφιβίων καταδρομών ,
Επιτελής στην ΔΕΔ ΓΕΣ, διοικητής ΠΙΚΕΜΚ,
 2ης ΜΑΛ , επιτελής της Μεραρχίας Καταδρομών και διοικητής του 1 ΣΑΛ.
Μετεκπαιδεύτηκε σε σχολές αλεξιπτωτιστών στις ΗΠΑ το 1969.
Ήταν απόφοιτος της ανωτέρας σχολής πολέμου και της σχολής Εθνικής Αμύνης.
Μεταξύ 1994 και 1996 διατέλεσε Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων από όπου και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του αντιστρατήγου.
Συμμετείχε σε πολλές αποστολές του ΝΑΤΟ ως ΔΕΔ
‌Παντρεύτηκε την Βικτωρία Φίνογλου από την Δράμα, ασφαλιστικός σύμβουλος στην Interamerican ,με την οποία απέκτησε 2 παιδιά :
‌τον Ιωάννη Στέλεχος Πληροφορικής στην Εθνική Τράπεζα και την Ελένη Υποδιευθύντρια Διοίκησης στην Αlpha Bank.
Απέκτησε και 4 εγγόνια
Τα Δημήτριο, Νικόλαο-Θεόδωρο Αικατερίνη και Θεόδωρο.

Η ταφή του θα γίνει την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης στις 12.00 η ώρα στην Αθήνα και καλούνται όλοι όσοι τιμούν την μνήμη του, όπως παρευρεθούν για να προσευχηθούν όλοι μαζί στον Παντοδύναμο να δώσει στην ψυχή του την αιώνια ανάπαυση. Ο αείμνηστος Θεόδωρος Νικολαϊδης θα είναι πάντα στο προσκήνιο της μνήμης μας.Θα τον θυμόμαστε με αγάπη, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. 

Στο καλό Θεόδωρε Νικολαϊδη, αγνέ άνθρωπε, που τόσα πολλά πρόσφερες στην Πατρίδα σου. Ας είναι η μνήμη του αιώνια και το παράδειγμα του μέτρου και της τιμιότητας του ζωντανό.


Μιχάλης Κανάριος του Γεωργίου - Έφεδρος Ίλαρχος
Πρόεδρος Φίλων Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου