Τρίτη 16 Απριλίου 2024

«Έφυγε» ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Παντελής Φαφαλιός της Α.Ε.Καλαμωτής





Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Παντελής Φαφαλιός του Ιωάννη και της Γεωργίας Καλλέργη από την Καλαμωτή, συνταξιούχο υπάλληλο του ΟΤΕ. Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην Καλαμωτή και στη Χίο η είδηση του θανάτου του βετεράνου ποδοσφαιριστή Παντελή Φαφαλιού.

Ο Παντελής γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1965 στη Χίο και υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Α.Ε Καλαμωτής και του Χιώτικου ποδοσφαίρου,.από τα εφηβικά του χρόνια στην ομάδα της Καλαμωτής την δεκαετία το 80 και στην μετέπειτα μεταγραφή του σε ομάδα της Χίου, όπου έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.και ποτέ δεν ξέχασε την ομάδα που τον ανέδειξε την Α.Ε.Καλαμωτής την ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος,

 Αυτή η μορφή του Χιώτικου ποδοσφαίρου,πάλεψε με απαράμιλλο δυναμισμό τρία χρόνια την επάρατο  νόσο έχοντας πάντα  δίπλα του την αγαπημένη του σύζυγο Μαριέτα και να φεύγει τελικά από κοντά μας στις 9 Απριλίου 2024. Η εξόδιος ακολουθία έγινε στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων στις 12 Απριλίου 2024..

Ο Παντελής με την δεινότητα του στο σκοράρισμα και το δυναμικό στυλ που τον χαρακτήριζε είχε σαν αποτέλεσμα τον θαυμασμό των αντιπάλων του. Στην μεγάλη του καριέρα απέκτησε τίτλους με την ομάδα του Βαρβασιακού, το πρωτάθλημα Χίου, το πρωτάθλημα Δ΄ εθνικής και άνοδος στην Γ΄κατηγορία και δικαιολογημένα αναγνωρίστηκε, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκε στο Χιώτικο ποδόσφαιρο.  Η ευφυϊα του και οι απίστευτες ντρίπλες του,τον καθιέρωσαν στην συνείδηση των περισσότερων φιλάθλων, ως έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Ο Παντελής υπήρξε είδωλο για μικρούς και μεγάλους φιλάλθους στην Καλαμωτή και όχι μόνο και την αξία του αναγνώρισαν όλοι όσοι ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο της Χίου.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να τον έχουμε στην ομάδα μας, όταν ήμουν Πρόεδρος της Α.Ε.Καλαμωτής την δεκαετία του 1980.Αγαπημένε μας Παντελή, πάντα θα είσαι μαζί μας και η θετική σου αύρα θα μας συντροφεύει σε κάθε βήμα».

Αιωνία η μνήμη σου

Μιχάλης Κανάριος
Επίτιμος Πρόεδρος Α.Ε.Καλαμωτής

                                    ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Πρόεδρος του  Δ.Σ,της Αθλητικής Ένωσης Καλαμωτής,μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του Παντελή Φαφαλιού ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. και αποφάσισε .

Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη στους οικείους του

Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής.

Στο πρώτο εντός έδρας αγώνα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα φορεθεί μαύρο περιβραχιόνιο

Να παραδοθεί το παρόν στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου