Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Καλό ταξίδι Δανάη...............στη γειτονιά των αγγέλων




 Έφυγε από την ζωή, στα 87 της χρόνια η Δανάη Μαϊστρου από την Καλαμωτή της Χίου, στις 22 Απριλίου 2024 στην Ξάνθη. Η εξόδιος ακολουθία έγινε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στην Ξάνθη.

.Ο Θάνατος της σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Καλαμωτής και ιδιαίτερα στην κοινωνία της Ξάνθης.

Η Δανάη γεννήθηκε το 1937 στην Χίο. Γονείς της ήταν ο Ιωάννης Μαϊστρος και η Πιπίνα Μαϊστρου το γένος Ισιδωρίδη από την Καλαμωτή της Χίου.

Παντρεύτηκε τον αείμνηστο ιατρό Βασίλη Ραφτόπουλο με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά τον Κλήμη και τον Παναγιώτη, τα οποία μετά τον χαμό του συζύγου της,συνέχισε να τα στηρίζει και να τα διδάξει στις αρχές του ήθους, της ευπρέπειας και της ευγένειας, φτιάχνοντας τις δικές τους προσωπικότητες.Είχε την χαρά να έλθει στην ζωή της η αγαπημένη εγγονή της Δανάη την οποία λάτρευε.

Η αγάπη που είχε για την Καλαμωτή την απέδειξε όταν την δεκαετία του 50 όντως καθηγήτρια Αγγλικών στο Γυμνάσιο Καλαμωτής, πραγματοποίησε μαζί με τα παιδιά του σχολείου και όχι μόνο τον Σύλλογο ΑΓΑΠΗΣ, που σκοπό είχε την συλλογή ρούχων και τροφίμων για να βοηθηθούν οι φτωχοί του χωριού και των γύρω χωριών.Επισφράγισμα του φιλανθρωπικού έργου της Δανάης που μαζί με τον αδελφό της Μιχάλη, δώρισαν στην Φιλόπτωχο Καλαμωτής το Γραφείο όπου στεγάζεται ο εν λόγω σύλλογος, στη μνήμη των γονέων τους.

 Η Δανάη η όμορφη αυτή γυναίκα με την κυριολεκτική έννοια του όρου,η άριστη σύζυγος, μια σύζυγος ταγμένη στην οικογένεια της, πάντοτε δίπλα στον σύζυγο της και στα παιδιά της, καλόκαρδη, απλή, δραστήρια, δημιουργική, άνθρωπος με αγνή καρδιά και ευγένεια ψυχής, καταπληκτική μητέρα δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Η Δανάη υπήρξε μια όμορφη γυναίκα της καλής κοινωνίας της Ξάνθης με έντονη προσωπικότητα.Έσβησε το χαμόγελο της, αυτό που φώτιζε το πρόσωπο της και έκρυβε της πίκρες και της αγωνίες της.

Η μνήμη της θα μείνει ζωντανή στην σκέψη μας. Στα παιδιά της, στην εγγονή της, στα αδέλφια της και στους συγγενείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.


Ας είναι αιωνία η μνήμη της και αναπαυμένη η ψυχή της



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου