Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Τώρα και επεμβάσεις για βηματοδότη στην Καρδιολογική του Νοσοκομείου Χίου

 



Αύριο θα γίνουν οι πρώτες τέσσερις επεμβάσεις στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χίου, για τοποθέτηση και αντικατάσταση βηματοδότη! Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της κλινικής που δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς από τη Χίο και από το Βόρειο Αιγαίο γενικότερα να κάνουν αυτές τις επεμβάσεις στον τόπο τους, χωρίς να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία του κέντρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την οικονομική επιβάρυνσή τους.

Το γεγονός ανέφερε στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ο Θανάσης Καρτάλης, Διευθυντής Καρδιολογίας, Επιστημονικά Υπεύθυνος στη Μονάδα Εμφραγμάτων Ηλεκτροφυσιολογίας και Καρδιακής Ανεπάρκειας και Ειδικής Μονάδας Αιμοδυναμικής στο "Σκυλίτσειο", σε συνέντευξή του, με αφορμή τις προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις που γίνονται σε κατοίκους των Καρδαμύλων και της Βολισσού.

Το "Σκυλίτσειο", μετά από προσπάθεια έξι μηνών, για να παρθούν 13 έγγραφα που ήταν απαραίτητα από υπουργεία και αφού εκπαιδεύτηκαν δύο γιατροί του στο ΑΧΕΠΑ, οι Σταμάτης Βουγιαζιανός και Σταμάτης Σκευοφύλακας, καθώς και δύο νοσηλευτές του, έλαβε την άδεια να λειτουργεί στην Καρδιολογική βηματοδοτικό κέντρο.

Αύριο που θα γίνουν οι 3 τοποθετήσεις νέων βηματοδοτών και η αντικατάσταση ενός, όπως είπε ο κος Βουγαζιανός,  θα είναι παρόντες στο χειρουργείο και ο Δ/ντής Καρδιολογικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και ο γνωστός, Χιώτης στην καταγωγή, καρδιοχειρουργός κος Χαρίτος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου προσωρινοί βηματοδότες τοποθετούνται εδώ και 20 χρόνια, ενώ από το 2007 λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο και μάλιστα στο νοσοκομείο μας, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Καρτάλης, γίνεται και πρωτογενής αγγειοπλαστική στο έμφραγμα.

Με τη δυνατότητα λειτουργίας πλέον του βηματοδοτικού κέντρου υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση θα μπορούν να εξυπηρετούνται περί τα 100 περιστατικά (τοποθετήσεις και αντικαταστάσεις βηματοδοτών) από Χίο, Λέσβο και Σάμο.

Πηγή Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου