Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Έφυγε ο Ιατρός Πνευμονολόγος Κώστας Αναγνωστίδης

 



Απεβίωσε ο Ιατρός Πνευμονολόγος Κώστας Αναγνωστίδης σε ηλικία 82 ετών στην Αθήνα, σύζυγος της Ευριδίκης Βεργίτση από την Καλαμωτή της Χίου,μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. 

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 18 Αυγούστου 2022 στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κόρινθο, όπου τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία η οικογένεια του. συγγενείς και φίλοι.

Ο Κώστας γεννήθηκε το 1940 στη Νέα Κούτελη της Λήμνου.Σπούδασε ιατρική στη Πάρμα της Ιταλίας και ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία. Σε ηλικία 41 ετών έγινε Διευθυντής στο Νοσοκομείο Σωτηρία της Αθήνας. Το  1971 παντρεύτηκε την Ευρυδίκη Βεργίτση από την Καλαμωτή και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, στα οποία  η συμβολή του στην δημιουργία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας τους, θα είναι πάντα στην σκέψη τους η παρουσία του, η οποία και θα καθοδηγεί τα βήματα τους.

Ο Κώστας ήταν ένας εξαίρετος γιατρός που στην επαγγελματική του πορεία με πολύ ζήλο προσέφερε τις υπηρεσίες του στον πολίτη με πίστη στον όρκο του Ιπποκράτη.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στο κτήμα του στην Κόρινθο.

Τον Κώστα τον γνώρισα πριν μερικά χρόνια ένα καλοκαίρι στις διακοπές του στην Κώμη και μου έχει μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη μου η προσωπικότητα του, που την διέκρινε η σεμνότητα του η επιστημονική του κατάρτιση και η καλοπροαίρετη διάθεση του να βοηθήσει σε θέματα υγείας δείχνοντας την γενναιοδωρία του ως γιατρός και ως άνθρωπος.

Καλώ ταξίδι Κώστα στην γειτονιά των Αγγέλων................

Στην σύζυγο του στα παιδιά του, στα εγγόνια του και στους συγγενείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και αναπαυμένη η ψυχή του..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου