Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Όμορφες στιγμές σε μια διαδρομή 60 χρόνων στο Γυμνάσιο Καλαμωτής, θυμήθηκαν οι απόφοιτοι στην συνάντηση που είχαν την Παρασκευή το βράδυ στο ΚΟΧΥΛΙ στην Κώμη




Μέσα σε ευχάριστο κλίμα έγινε η συνάντηση την Παρασκευή το βράδυ 19 Αυγούστου 2022 στο Καφέ Μπάρ ΚΟΧΥΛΙ στην Κώμη, των αποφοίτων και συμμαθητών του Γυμνασίου Καλαμωτής .

.Ξαναζωντάνεψαν τα μαθητικά χρόνια και οι νεανικές μνήμες στους 72 χρόνους σήμερα  αποφοίτους του Λυκείου Καλαμωτής.

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Κανάριος μεταξύ άλλων είπε.

Πέρασαν 60 χρόνια ολόκληρα και δεν είναι λίγα από τότε που ανοίξαμε τα φτερά μας το 1962 πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο της Καλαμωτής. Με την σημερινή μου ομιλία θέλω να τιμήσω τους καθηγητές και τους συμμαθητές μου και να ταξιδέψω στο παρελθόν στα δικά μας μαθητικά  χρόνια να θυμηθούμε όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές που περάσαμε σαν μαθητές από το σχολικό.έτος 1962 μέχρι το σχολικό  έτος 1968 στο κτίριο του Γυμνασίου Καλαμωτής.

«Τα χρόνια περνάνε και πίσω δεν γυρνάνε» λένε οι παλιοί και έχουν απόλυτο δίκιο. Ναι, αλλά οι μνήμες μένουν. Πώς να δια γράψεις από τη μνήμη σου τις αναμνήσεις των μαθητικών χρόνων; Τις όμορφες στιγμές με τους συμμαθητές και καθηγητές σου στην τάξη και στην αυλή του σχολείου; Τα αστεία, τα πηγαδάκια, τα παιδικά πειράγματα, τις ζαβολιές, τα διαλείμματα, τις εκδρομές,τις  πολυάριθμες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Σχολείου. .

 Χιλιάδες οι αναμνήσεις από τις ξέγνοιαστες μέρες του σχολείου μας πλημμυρίζουν το μυαλό, τότε που όλα ήταν απλά και το μόνο που μας ένοιαζε ήταν το πότε θα έρθει το επόμενο διάλειμμα για να παίξουμε με τις φίλους μας. Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα Divinti που επιμελήθηκε ο Γεώργιος Δαμαλάς, από την συνάντηση των αποφοίτων και των συμμαθητών τον Αύγουστο του 2008 για τα 40 χρόνια Τα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης ήτα έντονα  και ξεχείλισαν στις καρδιές όλων που είδαν το Divinti.

Απόφοιτοι και συμμαθητές που παρευρέθηκαν στην συνάντηση.

 Βούτα Ελένη - Αρμόλια - Γιαννακής Ισίδωρος- Πυργί - Δαμαλάς Γεώργιος - Καλαμωτή - Κανάριος Μιχαήλ του Γ. Καλαμωτή- Κανάριος Μιχαήλ του Ν. - Καλαμωτή- Καρράς Μηνάς Ελάτα -  Μενδωνίδης Αργύριος - Πατρικά  -Μακρή Λεμονιά Νένητα - Παπαδόπουλος Ηλίας - Πυργί -  Σαρρή Ανθούλα - Νένητα - Σαρρή Μαρία Νένητα - Τριανταφύλλου Αγγελική - Καλαμωτή -  Χλωμούδης Σταμάτιος - Αρμόλια. 

Αφιερώνω την ανάρτηση αυτή, στους Καθηγητές και στους συμμαθητές μας που έφυγαν από την ζωή και η μνήμη των  θα μείνει ζωντανή στην σκέψη μας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου