Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Το άρωμα των εκθέσεων ζωγραφικής του Παρισιού. έφερε στην Καλαμωτή η Μαρία Λεοτσινίδου,ανοικτά έως 16 Αυγούστου 2022



 Η  έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Λεοτσινίδου  άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Παρασκευής 5 Αυγούστου 2022 στην Μορφωτική Ένωση Καλαμωτής και θα διαρκέσει μέχρι της 16 Αυγούστου 2022,θα λειτουργεί καθημερινά της εξής ώρες 7.00 -22.00.

Τα θέματα που εκθέτει είναι κυρίως θαλασσογραφίες και Χιώτικα τοπία.Κύρια πηγή έμπνευσης για την τεχνοτροπία της,είναι η αγάπη που έχει για τον τόπο καταγωγή της τη Χίο να ζωγραφίζει με τα πιο φωτεινά χρώματα πίνακες που μπορεί να δει ο κόσμος από κοντά καθαρές λεπτομέρειες Παράλληλα με τα ζωγραφικά έργα στην έκθεση , έχει και έργα ζωγραφισμένα με σμάλτο χρυσού επάνω σε κρύσταλλα εμπνευσμένα από τα Ομηρικά έπη.  

Τα έργα της Μαρίας Λεοτσινίδου εμπεριέχουν το καλλιτεχνικό αποτύπωμα του αυτοδίδακτου, που την οδήγησε να καταξιωθεί στην ζωγραφική της πορεία με την παρουσία των έργων της σε πολλούς εκθεσιακούς χώρους. Πιστή στην απόδραση εκείνων των Ελληνικών αξιών, η Μαρία Λεοτσινίδη δεν σταματά να παράγει  έργα υψηλής αισθητικής. Έχει στο ενεργητικό της 15 ατομικές εκθέσεις και 14 ομαδικές σε όλοι την Ελλάδα.


.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου