Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίας Λεοντσινίδη στην Μορφωτική Ένωση Καλαμωτής




Τα εγκαίνια της έκθεσης  της Μαρίας Λεοντσινίδη  θα γίνουν την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ώρα; 8.00.μ.μ.στην αίθουσα της Μορφωτικής Ένωσης Καλαμωτής. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή και σπάνια έκθεση, στο πνεύμα των ημερών, η οποία προσθέτει ακόμα μια ενδιαφέρουσα πρόταση στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμωτής. καθώς έχει αποσπάσει θετικά σχόλια κατά το παρελθόν.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου 2022 και θα λειτουργεί καθημερινά  τις εξής ώρες: 7:00 – 22:30. Τα  θέματα που θα εκθέσει είναι κυρίως θαλασσογραφίες και Χιώτικα τοπία.

Κύρια πηγή έμπνευση για την τεχνοτροπία της είναι η αγάπη που έχει για τον τόπο καταγωγής της την Χίο να ζωγραφίζει με τα πιο φωτεινά χρώματα πίνακες που μπορεί να δει ο κόσμος από κοντά με καθαρές λεπτομέρειες τις ομορφιές του νησιού. Η καταξίωση δεν άργησε να έλθει με την παρουσίαση των έργων της σε πολλούς εκθεσιακούς χώρους.

Παράλληλα με τα ζωγραφικά έργα , στην έκθεση θα έχει και έργα ζωγραφισμένα με σμάλτο χρυσού επάνω σε κρύσταλλα εμπνευσμένα από τα Ομηρικά έπη..

Η Μαρία Λεοντσινίδη γεννήθηκε στην Πάτρα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Χίο, ενώ έλκει την καταγωγή της από την Ελάτα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Πάτρας, σπούδασε Γλωσσολογία,στο Oueehs College of the City University of New York στην Αμερική και ειδικεύτηκε στη διδακτική στο Kings College στην Αγγλία.Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτη.

Η θεματογραφία της είναι θαλασσογραφίες και τοπία και είναι ελαιογραφίες σε μουσαμά.Έργα της έχουν εκτεθεί σε Πάτρα Χίο. Οινούσσες,Λέσβο και αλλού, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ πολλά από αυτά βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και Εξωτερικό καθώς και στην πινακοθήκη του Ναυτιλιακού ιδρύματος -Μαρία Τσάκος-στην Χίο Έχει στο ενεργητικό της 15 ατομικές εκθέσεις και 14 ομαδικές σε όλοι την Ελλάδα.















Enter

MarΈχει στο ενεργητι της15 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε 14 ομαδικές στην Ελλάδα 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου