Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Κυριακής στην Καλαμωτή



  Με θρησκευτική ιεροπρέπεια και παρουσία πλήθους τελέστηκε ο  Αρχιερατικός Εσπερινός επί της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στην Καλαμωτή την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022. 

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος ο οποίος πλαισιωνόταν από τους Ιερείς πρωτοπρεσβύτερους, Δημήτριο Γαϊλα, Απόστολο Γαλάτουλα,  Ιώάννη Διώτη, τον πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Θηριανό και τον Διάκο Απόστολο Λάρδα. Ψάλτες ήταν ο πρωτοψάλτης Μιχάλης Στρογγυλούδης και Παρασκευάς Μιχαλάκης.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα που παρέστη, ο Μητροπολίτης Χίουκ.κ.Μάρκος, αναφέρθηκε στο Βίο της Αγίας Κυριακής και παρότρυνε τους πιστούς  να αποκτήσουν Κυριακή Πίστη και Κυριακή οικογένεια,έχοντας ως πρώτυπο την αγάπη που είχε η Αγία Κυριακή προς το πρόσωπο του Κυρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας,θέλοντας να τιμήσει την καθηγήτρια των μαθητικών του χρόνων κα Καλλιόπη Βιτέλλα του Νικολάου από την Καλαμωτή, την κάλεσε να παραδώσει στον μαθητή του Λυκείου Καλαμωτής  Νικόλαο Πειραντάκο του Γεωργίου,που είχε τον μεγαλύτερο βαθμό στα Μαθηματικά, στις φετινές εξετάσεις το καθιερωμένο κάθε χρόνο βραβείο, που δινόταν στην Εορτή της Αγίας Παρασκευής.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Μικέδης με τους Ιερείς Απόστολο Γαλάτουλα, Δημήτριο Γαίλα, και Κωνσταντίνο Θηριανό, με αρτοκλασία  και με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, τιμώντας και λαμβάνοντας την ευλογία της Αγίας Κυριακής.

Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας παρουσία πλήθους πιστών.   


 











1 σχόλιο: