Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Με μία μοναδική μελωδική αύρα, η μουσική βραδιά της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Χορωδίας Χίου στήν Καλαμωτή

 



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μουσική βραδιά, η οποία ήταν αφιερωμένη στον νεοσύστατο σύλλογο και στα μέλη, < Φίλοι Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής> από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Χίου και την Χορωδία Χίου, που διεξήχθη στην πάνω πλατεία της Καλαμωτής .

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 το βράδυ, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χίου και η χορωδία Χίου σκόρπισαν μουσική μυσταγωγία και τύλιξαν την κάτω πλατεία της Καλαμωτής με μία μοναδική μελωδική αύρα. 


Συνδιοργανωτές της μουσικής βραδιάς ήταν ο Σύλλογος < Φίλοι Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου>.

Μετά τον χαιρετισμό στο πολυπληθές κοινό που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχαήλ Κανάριος, άρχισε το πρόγραμμα της βραδιάς.


Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου στην ομιλία του αναφέρθηκε, αφού καλωσόρισε τους επισήμους και τον κόσμο,την ίδρυση του Συλλόγου < Φίλοι Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής,λέγοντας ότι μετά από σαράντα χρόνια η επανασύσταση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στην Καλαμωτή είναι γεγονός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο το αποτελούν, οι Μιχάλης Κανάριος Πρόεδρος, Γεώργιος Σαραντινούδης Αντιπρόεδρος, Μιχάλης Βαρλάς Γενικός Γραμματέας, Θεόδωρος Γαλάτουλας Ταμίας, Μιχάλης Χαλιάς Έφορος, Μέλη Ηλίας Σαραντινούδης, Μιχάλης Καζάς, Χρήστος Θεοδοσίου. 

Στόχος του Συλλόγου είναι να γίνει ένα εργαστήρι μελέτης , μάθησης και μουσικής επιμόρφωσης. Στη συνέχεια μίλησε για την ιστορία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας που ιδρύθηκε το 1954 από το Γυμνάσιο Καλαμωτής.


Την χθεσινή μουσική εκδήλωση της Φιλαρμονικής τίμησαν με την παρουσία τους οι, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Σταμάτης Κάρμαντζης Δήμαρχος Χίου, Παντελής Βρουλής χωρ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Νικόλαος Νύκτας Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Παντελής Μπουγδάνος Περιφερειακός Σύμβουλος, Φιλόδωρος Βιτέλλας εκπρόσωπος του Υπουργού Νότη Μηταράκη, Σάββας Χατζημόσχος Στρατηγός ε.α., Θεοδόσης Σταθόπουλος Πρόεδρος Κοινότητας Καλαμωτής, και οι πρόεδροι Μυρμηγκίου και Πατρικών.


Με άψογη ποιότητα εκτέλεσης το μουσικό σύνολο της Φιλαρμονικής υπό την διεύθυνση της εξαίρετης  μαέστρου Ευγενίας Βορριά απέσπασε ενθουσιώδη χειροκροτήματα και τα μπράβο του κοινού.

Με ευαισθησία και δυναμικότητα συνόδευσαν το πρόγραμμα οι μουσικοί της φιλαρμονικής και δίκαια υποχρεώθηκαν από το κοινό σε αλλεπάλληλες υποκλίσεις.

Την αρχή της μουσικής βραδιάς άνοιξε η  Χορωδία Χίου  με υπεύθυνη την μαέστρο, το ρεπερτόριό τους έτυχε μίας εξαιρετικής εκτέλεσης και η αμοιβή τους ήταν τα ατελείωτα χειροκροτήματα του κοινού.Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την τέλεια ερμηνεία, τόσο της Φιλαρμονικής ορχήστρας Χίου, όσο και της χορωδίας Χίου, προσέφερε μία αξέχαστη μελωδική μουσική βραδιά αντάξια του θερμού ακροατηρίου που είχε ασφυκτικά γεμίσει την κάτω πλατεία της Καλαμωτής .

Ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντας μουσικούς, στην μαγευτική παραλία στην Κώμη στο Καφέ Μπαρ ΚΟΧΥΛΙ.

Ο Σύλλογος ανακοινώνει ότι γίνονται εγγραφές για την εκμάθηση των μαθητών στα μουσικά όργανα εντελώς δωρεάν, στην Μορφωτική Ένωση Καλαμωτής, τον Σεπτέμβριο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου