Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

'Eφυγε ο Γεώργιος Κριτής του Ιωάννη, στην Αθήνα από την Καλαμωτή.



Πλήρης ημερών έφυγε ο Γεώργιος Κριτής του Ιωάννη, στην Αθήνα σε ηλικία 95 ετών από την Καλαμωτή.  

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ. στον Ιερό παρεκκλήσιο Αγίων Θεοδώρων του κοιμητηρίου Δήμου Μεταμόρφωσης.  Παρακαλούνται όσοι τιμούν  την μνήμη του να τον συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία του και να προσευχηθούν  για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο Γεώργιος Κριτής γεννήθηκε στην Καλαμωτή στις 25 Μαρτίου το 1927,  πρωτότοκο παιδί του Ιωάννη και της Καλλιόπης.Σε ηλικία 16 ετών ήρθε στη Αθήνα όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Εργαζόταν στο Φαρμακείο του αείμνηστου του θείου του, ευεργέτη του χωριού Μικέ Γρηγοριάδη και παράλληλα σπούδασε Φαρμακευτική. 
Παντρεύτηκε την Ευγενία Μανδάλακα από τα Μεστά και απόκτησαν τρία παιδιά την Καλλιόπη Ειρήνη, τον Ιωάννη και τον Παναγιώτη. Απέκτησε το δικό του Φαρμακείο στο Νέο Ηράκλειο όπου ήταν ο τόπος κατοικίας του. Μεγάλη του αγάπη μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν η Καλαμωτή την οποία είχε μεταλαμπαδεύσει ο αείμνηστος θείος του Μικές Γρηγοριάδης .

Ο θάνατος του βύθισε στη θλίψη την οικογένεια του και τους φίλους του. Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος αισθήματα, ειλικρινής, τίμιος, ηθικός, άριστος οικογενειάρχης.

Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή στη σκέψη μας.

Στην σύζυγο του , στα παιδιά του, στα εγγόνια, και στους συγγενείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και αναπαυμένη η ψυχή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου