Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Ο Αγιασμός των Υδάτων, στο λιμανάκι της Κώμης

   


                     

΄Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε

η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι
αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα
και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς
εβεβαίου του λόγου το ασφαλές
Ο επιφανής Χριστέ ο Θεός
Και τον κοσμον φωτίσας δόξα Σοι

Στις 6 Ιανουαρίου 2024  πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο  λιμανάκι της Κώμης, με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων. 

Ο Ιερέας Του χωριού Απόστολος Γαλάτουλας, αφού ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή, εν συνεχεία μα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και πλήθος πιστών, μετέβησαν στο λιμανάκι της Κώμης, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Ανδρέα Σχουρσίδη, αγίασε τα ύδατα πετώντας τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα. 

Τρία νέα παιδιά,ο Νίκος Γαλάτουλας, ο Εφραίμ Καξηρής καί ο Markos Mihaj 
 βούτηξαν στα παγωμένα και αγιασμένα ύδατα για να τον ανασύρουν. Τον Τίμιο Σταυρό τον ανέσυρε ο Νίκος  Γαλάτουλας του Ξενοφώντος που του δόθηκε χρηματικό ποσό από το εκκλησιαστικό συμβούλιο, παίρνοντας μεγάλη ευλογία από τη χάρη του. Στους άλλους δύο δόθηκε μια εικόνα της Αγίας Παρασκευής. 

Μία πρωτοβουλία του Κοινοτικού συμβούλου Σταμάτη Καμαριά που έπειτα από 13 χρόνια διοργάνωσε τον αγιασμό τω ν υδάτων στο λιμανάκι της Κώμης για τρίτη φορά, η πρώτη έγινε το 2010 και η δεύτερη το 2011, με την συμμετοχή του Μιλτιάδη Σαραντινίδη, Μιχάλη Βαρλά και του εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα εύχονται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου