Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Καλό ταξίδι .................στη γειτονιά των αγγέλων Χριστίνα




Έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών η Χριστίνα Στεφανάρα από την Καλαμωτή, η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 3.30  στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή.

Παρακαλούνται όσοι την γνώριζαν ,όσοι την αγαπούσαν να την συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία.Η είδηση του θανάτου της στο χωριό, πλήγωσε όλους όσοι την αγαπούσαν, όλους όσοι την γνώριζαν. Όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια γυναίκα στην κάτω πόρτα, που μοίραζε αυθόρμητα αγάπη και χαμόγελα.

Συγκινητική ήταν η συνέντευξη που έδωσε το 2013 στον χωριανό μας Γιάννη Κωσταρή και δημοσιεύσαμε στα Μαστιχοχωρούσικα Νέα .

Γεννήθηκε το τριάντα ένα, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια, όλα άντρες, η μάνα της η Μαρουλιώ ήρθε πρόσφυγας από απέναντι, από την κάτω Παναγιά το εικοσιδύο. ο πατέρας της ήταν χωροφύλακας στο χωριό, η μάνα του ήταν από τη Σιδηρούντα κι ο πατέρας του πρόσφυγας, αγάπησε τη μάνα της και την έκλεψε, στην αρχή πήγαν στην Λαγκάδα, τον έδιωξαν από την αστυνομία γιατί απαγορευόταν να κλέψεις κοπέλα. Ασχολήθηκαν στο χωριό με το ψάρεμα.Στην γερμανική κατοχή αναγκαστήκανε να πάνε απέναντι και στη συνέχεια στην Κύπρο όπου έζησαν τέσσερα όμορφα χρόνια. Με τη λήξη του πολέμου ξαναγύρισαν στη Χίο, ενώ τους δινόταν η δυνατότητα να πάνε Αθήνα. Η Χριστίνα που πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη φρίκη του πολέμου,κατάφερε να σταθεί όρθια και να φτιάξει μια όμορφη οικογένεια μαζί με τον αείμνηστο σύζυγο της Σιδερή και απέκτησαν δύο γιους, τον Γιώργο και τον Μιχάλη και ευτύχησε να καμαρώσει εφτά εγγόνια και οκτώ δισέγγονα, που της έδωσαν στη ζωή της τα παιδιά της.

Η Χριστίνα ήταν καλόκαρδη, απλή, αγαπητή σε όλους και εργατική,ήταν άριστη σύζυγος, μια σύζυγος ταγμένη στην οικογένεια της, πάντοτε δίπλα στον αείμνηστο σύζυγο της και στα παιδιά της, δραστήρια, δημιουργική, άνθρωπος με αγνή καρδιά και ευγένεια ψυχής, καταπληκτική μητέρα.Η μνήμη της θα μείνει ζωντανή μέσα μας

Στα παιδιά της, στα εγγόνια της, στα δισέγγονα και στους συγγενείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ο ύπνος της ας είναι ελαφρύς και ατάραχος.
Ας είναι αιωνία η μνήμη της και αναπαυμένη η ψυχή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου