Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής την πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στα ανακαινισμένα υπόγεια του Σχολείου. Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου,. Όλοι πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα, με χριστουγεννιάτικη διάθεση, ακούγοντας τα τραγούδια των παιδιών.

Ξύπνησαν αλησμόνητες όμορφες μνήμες στους παλιούς,φέρνοντας στο μυαλό τους την αείμνηστη Δασκάλα Αγγελική Δαμαλά ,που είχε μετατρέψει το Δημοτικό Σχολείο σε ένα εργαστήρι πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.Με την παρακαταθήκη αυτή η δραστήρια προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής Μαρία Βιτέλλα με την αμέριστη συμμετοχή των Δασκάλων Μαρίας Κόκαρη, Ελένης Μάκρα, Ωραιάνθης Στάμπα, Δημήτρη Τσακίρη, Παναγιώτη Φραγκιά  και γονέων είχε σαν αποτέλεσμα την επισκευή του ανατολικού υπογείου του Δημοτικού Σχολείου με την συνδρομή του Δήμου Χίου. εκεί όπου παλιότερα γίνονταν τα συσσίτια, αναβίωσαν μετά από πολλά χρόνια την Χριστουγεννιάτικη εορτή των μαθητών του σχολείου, η οποία σκόρπισε χαμόγελα, καμάρι και ικανοποίηση, στους εκπαιδευτικούς. μαθητές γονείς και όλους τους παρευρισκομένους, που τίμησαν και χειροκρότησαν αυτή την προσπάθεια. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη,ενώ άριστα πήραν οι εκπαιδευτικοί και όλοι όσοι βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, η φάτνη, ο ΄Άγιος Βασίλης μαζί με τα ξωτικά και το πλούσιο εορταστικό τοπίο που είχε δημιουργηθεί, έκανε μικρούς και μεγάλους να πλημμυρίσουν από χαρά και στιγμές ξεγνοιασιάς..Τα παιδιά με διάθεση ,κέφι και χαρά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εκδήλωση του σχολείου.

Οι μικροί μας φίλοι ήταν συνεχώς δίπλα στον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες

Ο μπουφές που ετοίμασε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με τις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γευθούν τα όμορφα εδέσματα.Μοναδικά ήταν τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα της κ.Ευαγγελίας Μισαηλίδου τα οποία τίμησαν όλοι οι μαθητές.

.Η σχολική κοινότητα , ευχαριστεί τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά των εδεσμάτων που πλαισίωναν τον πλούσιο μπουφέ της εκδήλωσης, τη βοήθειά τους για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης και όλους τους γονείς των παιδιών της Καλαμωτής, που στήριξαν τόσο με την παρουσία τους όσο και με την προσφορά τους ΄Απαντες αντάλλαξαν ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος με το το άρωμα των γιορτών να αναδυόταν από κάθε γωνιά του χώρου.

Επίσης επισκέφτηκαν το εργαστήρι των εξωτικών οι μαθητές του 1ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου και έμειναν ενθουσιασμένοι  για το φιλόξενο κλίμα που τους δόθηκε.

Την άλλη ημέρα Παρασκευή 22 -12- 23  το πρωϊ οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου γύρισαν το χωριό και είπαν τα κάλαντα γεμίζοντας με κέφι και χαρά όλες της γειτονιές. Το ποσό των 200 ευρώ που μαζεύτηκε από τα κάλαντα προσφέρθηκε στο Γηροκομείο Χίου με πολύ αγάπη.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, με υγεία και ευτυχία

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 

Το Δημοτικό Σχολείο Καλαμωτής  τις θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια της Μαρίας Βιτέλλα και Άκη Φραγκούλη για τη μεγάλη δωρεά που έγινε από ομογενείς της Αμερικής για τον αείμνηστο Μιχαήλ Βιτέλλα ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία.να δοθούν τα χρήματα για τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής.

Η δωρεά περιελάμβανε 3. τραπεζοκαθίσματα,1. διθέσιο καναπέ, 1. βιβλιοθήκη και 5.κλιματιστικά

Η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής

Μαρία Βιτέλλα






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου