Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Το ημερολόγιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΦΙΛΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ»

 


Το ημερολόγιο του 2024  είναι αφιερωμένο στην ιστορία της Φιλαρμονικής Ορχήατρας Καλαμωτής.Ακολουθώντας την παράδοση των ημερολογίων,το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ με οδηγό την νοσταλγία και με στόχο την ενδυνάμωση του αισθήματος της αγάπης για τον τόπο μας, αποφάσισε την έκδοση επιτοίχιου ημερολογίου 2024 με τίτλο: «Η ιστορία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής. 

Η ιστορία της Φιλαρμονικής στην Καλαμωτή ξεκίνησε από μαθητές του νεοσύστατου Γυμνασίου Καλαμωτής το 1953 - 1954 και με δάσκαλο τον αείμνηστο Μηναδάκη Κωνσταντίνο συγκροτήθηκε το πρώτο μουσικό σώμα, με μουσικά όργανα που είχε δωρίσει ο αείμνηστος συγχωριανός μας Τριαντάφυλλος Στέλιος.

Στα πρώτα δύσκολα βήματα στυλοβάτες της Φιλαρμονικής υπήρξαν οι ίδιοι οι συγχωριανοί και ιδιαίτερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου για την συντήρηση των μουσικών οργάνων και για την πληρωμή του δασκάλου.

Από τότε και μέχρι την δεκαετία του 1980 η Φιλαρμονική είχε έντονη την παρουσία της σε εθνικές θρησκευτικές και λαϊκές εκδηλώσεις του χωριού. 
To 2016 έγινε μία προσπάθεια από τον Προοδευτικό Όμιλο Καλαμωτής για την επαναλειτουργία της Φιλαρμονικής. Ο μόνος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα  του συλλόγου για την αγορά μουσικών οργάνων ήταν ο Νικόλαος Μελισσινός. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε. 

Το 2022 με πρωτοβουλία του Μιχάλη Κανάριου ίδρύεται ο Συλλόγος < Φίλοι Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής,μετά από σαράντα χρόνια η επανασύσταση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στην Καλαμωτή είναι γεγονός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο το αποτελούν, οι Μιχάλης Κανάριος Πρόεδρος, Γεώργιος Σαραντινούδης Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας Χρήστος Θεοδοσίου., Θεόδωρος Γαλάτουλας Ταμίας, Enian Osmenj Έφορος, Μέλη Μιχάλης Καζάς,Μιχάλης Βαρλάς. 

Στόχος του Συλλόγου είναι να γίνει ένα εργαστήρι μελέτης , μάθησης και μουσικής επιμόρφωσης. 


Ο Νίκος Μελισσινός άξιο τέκνο της Καλαμωτής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του νεοσύστατου συλλόγου μας και μας έστειλε αυτή τη φορά τα μουσικά όργανα της Φιλαρμονικής. Επίσης τον  Γιάννη Καλλέργη και την Σάντρα Μουζίθρα - Σαραντινού συνεισέφεραν οικονομικά  για τα έξοδα της δασκάλας,τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Τα άτομα που έχουν σήμερα επανδρώσει την Φιλαρμονική είναι οι μαθητές που διδάσκονται την μουσική στην αίθουσα του συλλόγου και εκτός από την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους,καλλιεργούν αδιάλειπτα αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό ιδεώδης την συλλογικότητα, την αφιέρωση στην υλοποίηση ενός κοινού αποδεκτού σκοπού που απαιτεί μακρόχρονη, προγραμματισμένη εργασία στην οποία συμμετέχει και το σώμα  και η καρδιά και το πνεύμα αλλά όχι το εγώ, η ιδιοτέλεια. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής ευχαριστεί θερμά τα Mastihashop και ιδιαιτέρως τον Γιάννη Μανδάλα για την χορηγία στον σύλλογο μας στην αποκλειστική έκδοση του ημερολογίου 2024 και ευχόμαστε υγεία και ευημερία και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Ο τραπεζικός λογαριασμός του Συλλόγου μας ΙΒΑΝ  GR7401104900000049001540753 Εθνική Τράπεζα, η χαρά μας θα είναι μεγάλη.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους με ευαισθησία και αγάπη θα μας   
βοηθήσουν

Ο Σύλλογος μας, εύχεται σε όλους ΚΑΛΑ 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και  

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ για το έτος 2024. Υγεία, αγάπη, 

χαρά, ελπίδα και 

αισιοδοξίαγια ένα καλύτερο αύριο.




..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου