Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

“A Christmas Festival” Μεγάλη επιτυχία είχε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου

 


Μια πραγματικά υπέροχη χριστουγεννιάτικη συναυλία διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου  Δήμου Χίου η Φιλαρμονική Δήμου Χίου και ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Χίου.

Συμμετείχαν ως σολίστ οι καθηγητές της Φιλαρμονικής, διακεκριμένοι μουσικοί από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ελλάδος (μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ,της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ ,με την Μουσική Διεύθυνση: της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΒΟΡΡΙΑΣ και με την σύμπραξη της χορωδίας Χίου της Χορωδίας του Μουσικού σχολείου Χίου, με την Μουσική προετοιμασία:της ΦΑΙΔΡΑ ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ - και του ΜΙΧΑΛΗ ΠΙΛΑΒΑ -του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Χίου,-Chios Choir.

Τραγούδι, Πέτρος Τζιώτης,Φλάουτο, Γιώργος Σκριβάνος Κλαρινέτο,Σπύρος Τζέκος Σαξόφωνο Χαράλαμπος Βλάχος, Κόρνο, Χρήστος Καλούδης, Τρομπέτα, Κώστας Νίκας, Τρομπόνι, Σταύρος Κλαβανίδης, Τούμπα, Σάκης Μυρώνης. Ξυλόφωνο, Μάριος Μουζακίτης.

Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος Φιλαρμονικής Δήμου Χίου: ο Χρήστος Καλούδης

Ήταν μία συναυλία σταθμός στην ιστορία των Φιλαρμονικών, καθώς για πρώτη φορά όλα τα όργανα μιας μπάντας, είχαν ξεχωριστό σολιστικό ρόλο σε μία συναυλία.  

Ο κόσμος που παραβρέθηκε απήλαυσε μία υψηλού επιπέδου συναυλία, και είχε την ευκαιρία να γνωρίσουν τα όργανα της Φιλαρμονικής ακούγοντας το ξεχωριστό τους ηχόχρωμα. υπό την διεύθυνση της αρχιμουσικού Ευγενίας Βορριά, που έχει αναμορφώσει τα τελευταία χρόνια την Φιλαρμονική, παράγοντας έργο ανεκτίμητο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Νύκτας, ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Μπελέγρης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ. Χίου Ιωάννης Μανάρας. ο Ταξίαρχος Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Εμμανουήλ Χατζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Χίου , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Καλαμωτής και περίπου 300 συμπολίτες μας στην κατάμεστη αίθουσα του ΟΜΗΡΕΙΟΥ, οι οποίοι απήλαυσαν μια πανδαισία μουσικής και καλλιτεχνικής ερμηνείας.Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε όλους τους σολίστ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου