Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Καλό Παράδεισο Μαρία...................στην γειτονιά των Αγγέλων




;Έφυγε  σε ηλικία 71 ετών η Μαρία .Στεφ. Μονέζη , συνταξιούχος υπάλληλος του Πρωτοδικείου Χίου από την Καλαμωτή, σύζυγος του Κωνσταντίνου Σελμπέση απόστρατου Αξιωματικού του Στρατού.

Η κηδεία της θα γίνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 , ώρα 12.00, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή και παρακαλούνται όσοι τιμούν την μνήμη της να την συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία.Η είδηση του θανάτου της στο χωριό πλήγωσε όλους όσοι την αγαπούσαν, όλους όσοι την γνώριζαν. 

Η Μαρία υπηρέτησε με υπέρτατο ζήλο και αφοσίωση ως προϊσταμένη στην γραμματεία του Πρωτοδικείου Χίου. από όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Αγαπητή μου Μαρία, φίλη από τα μαθητικά μας χρόνια στο Γυμνάσιο Καλαμωτής ,σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού.Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες της υγείας σου που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Η Μαρία ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή και θετική ενέργεια. Για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε και να τη ζήσουμε, ήταν πολύ εύκολο να την αγαπήσουμε, γιατί πρώτη αυτή μοίραζε γενναιόδωρα σε όλους την αγάπη που είχε μέσα της. Χαιρόταν και αγαπούσε τη ζωή, τη συντροφιά των ανθρώπων, ήξερε να εκτιμά την κάθε στιγμή. Πάντα έψαχνε να βρει και να πει τον καλό λόγο, γιατί το καλό είχε ως πυξίδα στη ζωή της.

Είχε μια σπάνια θετική ενέργεια. Ήταν άνθρωπος που πατούσε γερά στα πόδια της, παρά τις δυσκολίες.Λίγες οι λέξεις που μπορούν να αποτυπώσουν το μεγαλείο της ψυχής της. Λεβέντισσα ψυχή, χωρίς μικρότητες. Καλότροπη και καλοπροαίρετη. Μια μεγάλη καρδιά που ήξερε να αγαπά τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, συγγενείς και ξένους. Ποτέ δεν κακοκάρδισε κανένα. Βοηθούσε όποιον το είχε ανάγκη, χωρίς να της το ζητήσει κανείς.

Κρατάμε το χαμόγελό της και την εικόνα της. Κρατάμε την αγάπη της για τη ζωή. Την καλή της διάθεση. Κρατάμε την πηγαία αισιοδοξία της. Κρατάμε το φως της ψυχής της. Κρατάμε το μάθημα ζωής που έδωσε σε όλους μας. Κρατάμε ζωντανή την μνήμη της. Θα ζει στις καρδιές μας και στις καρδιές όλων μας.Θα μας λείψει το χαμόγελό της και η αστείρευτη αισιοδοξία της, που καμιά δυσκολία δε μπορούσε να ανακόψει. Θα μας λείψει η γλυκιά αύρα της παρουσίας της .Πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι για σένα οι πιο αγαπημένοι σου, τα παιδιά σου και ο Κώστας που έχει το ξεχωριστό προνόμιο να σε έχει σύζυγο και μητέρα των παιδιών.

Η Μαρία έφυγε για τον ουρανό, αφήνοντας μας το χαμόγελο της, την προθυμία της, την καλοσύνη της και την καθαρή της ψυχή.

Καλό ταξίδι Μαρία, εύχομαι ο Παντοδύναμος Θεός μας, να αναπαύσει την ψυχή σου. 

Αιωνία η μνήμη.

 Ψήφισμα για τον απροσδόκητο θάνατο της αγαπημένης συναδέλφου.

Στη Χίο σήμερα 16 - 9 - 2002 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00, ο Σύλλογος των Δικαστικών υπαλλήλων Χίου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση,μετά την θλιβερή είδηση του πρόωρου και απροσδόκητου θανάτου της αγαπημένης συναδέλφου Μαρίας Μονέζη σύζυγος Κωνσταντίνου Σελμπέση.
Βαθιά συγκινημένοι από την μεγάλη απώλεια της εξαίρετης συναδέλφου η οποία υπηρέτησε με αφοσίωση την Υπηρεσία του Πρωτοδικείου της Χίου του οποίου υπήρξε Προϊσταμένη της γραμματείας αποφασίσαμε ομόφωνα.
Να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς της και να τους δοθεί το παρόν ψήφισμα.
Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου.
Να καταθέσουμε χρηματικό ποσό στη μνήμη της, στο Σύλλογο Νεφροπαθών Χίου και να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Για το λόγο αυτό συντάχθηκε η παρούσα πράξη
Καλό ταξίδι Μαρία
Το Δ.Σ του Συλλόγου Δικαστικών υπαλλήλων Χίου.

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, για τον απροσδόκητο θάνατο της συντ/χου δικαστικής υπαλλήλου Μαρίας Μονέζη.

Στη Χίο σήμερα 16– 9 – 2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση,μετά την θλιβερή είδηση του πρόωρου θανάτου της συντ/χου δικαστικής υπαλλήλου Μαρίας Μονέζη.

Ο Δ.Σ.Χίου συλλυπείται την οικογένεια της  συνταξιούχου Δικαστικής υπαλλήλου Μαρίας Μονέζης για την απώλεια της . Η Μαρία Μονέζη υπηρέτησε με συνέπεια  τη δικαιοσύνη από τη θέση της δικαστικής υπαλλήλου ενώ παράλληλα υπήρξε αφοσιωμένη στην οικογένεια της . Αγωνίστηκε για την υγεία της με αξιοπρέπεια και δύναμη σε μια άνιση μάχη. 

Το Δ.Σ του Δ.Σ.Χ αποφάσισε ομόφωνα αντί στεφάνου να εισφέρει στη μνήμη της ποσό 100 ευρώ υπέρ της Κιβωτού του Κόσμου της Χίου .

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς της και να τους δοθεί το παρόν ψήφισμα.

Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Αιωνία η μνήμη της

To Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου