Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

H Επέτειος για τα 109 χρόνια της Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό στην Καλαμωτή.

 


Η επέτειος για τα 109 χρόνια της Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό εορτάστηκε και φέτος στην Καλαμωτή,λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,με την απαιτούμενη  μεγαλοπρέπεια,ως ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνη την γενιά που έδωσε τα πάντα για να μας εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε η δοξολογία παρουσία όλων των Αρχών, μαθητών,μέλη του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής και αρκετών κατοίκων της Καλαμωτής. Την δοξολογία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος και οι σύμβουλοι της Τ.Κ. Καλαμωτής και ο Δημοτικός σύμβουλος Χίου Γεώργιος Σαραντινούδης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων,από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμωτής ως εκπρόσωπος του Δήμου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής για την Εθνική Αντίσταση,η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καλαμωτής. 

Στην συνέχεια έγινε απαγγελία  ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. 
Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Προοδευτικού Ομίλου με παραδοσιακές ενδυμασίες,παρουσία των επισήμων στην πλατεία Βαμβακά.

 


                                ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου