Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Γιορτάστηκε στο Πυργί η επέτειος για τα 109 χρόνια της Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό

 


Στην Δημοτική Κοινότητα Πυργίου, με κάθε επισημότητα και τον οφειλόμενο σεβασμό γιορτάστηκε η επέτειος για τα 109 χρόνια της Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό και φέτος στο Πυργί. Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,με την απαιτούμενη  μεγαλοπρέπεια, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνη την γενιά που έδωσε τα πάντα για να μας εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Στις 8.00. π.μ.έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία του χωριού. Στις Ι0.30 έγινε η δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Πυργίου. 
Στην δοξολογία ήταν παρόντες όλες οι αρχές ,ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Πυργίου, οι Δάσκαλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, οι καθηγητές και οι μαθητές  και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Καλαμωτής  και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Πυργίου,καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο Ηρώων έγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές των Σχολείων, και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιδήμαρχος Χίου Ανδρέας Βεργίτσης ως εκπρόσωπος του Δήμου Χίου, Αντιπρόσωπος του Διοικητή της 96 Α Δ Τ Ε,ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων,εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αρμολίων, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυργίου για την Εθνική Αντίσταση,Η Δ/ντρια του Λυκείου Καλαμωτής,ο Δ/ντής του Γυμνασίου Καλαμωτής, ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Πυργίου και ο Προϊστάμενος του Νηπιαγωγείου Πυργίου.

Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των Σχολείων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης στην κεντρική πλατεία με την συνοδεία μπάντας του Γυμνασίου Καλαμωτής.
Τελετάρχης ήταν η καθηγήτρια Φυσικής  Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Πυργίου Αικατερίνη Κοράκη.


                                                      ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΤΑΖ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου