Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Εορτάστηκε στο Λιθί η επέτειος για τα 109 χρόνια της Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό



Στην Τοπική Κοινότητα Λιθίου, με κάθε επισημότητα και τον οφειλόμενο σεβασμό γιορτάστηκε η επέτειος για τα 109 χρόνια της Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό και φέτος στο Λιθί. 

Παίρνοντας τα μέτρα για τον τον κορωνοϊό COVID-19, η εορτή έγινε με την απαιτούμενη  μεγαλοπρέπεια, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνη την γενιά που έδωσε τα πάντα για να μας εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Στις 8.00. π.μ.έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία του χωριού. Στις Ι0.30 έγινε η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιθίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Λιθίου.

Στην δοξολογία ήταν παρόντες ,ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Λιθίου, οι Δάσκαλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, καθώς και αρκετοί κάτοικοι

Στο Ηρώων των πεσόντων έγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας για την Εθνική Αντίσταση ο Προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου..Στο τέλος  τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών 

Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου.












 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου