Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Την τοποθέτηση μιας ηλεκτροκίνητης ράμπας κολύμβησης Seatrac στην Κώμη, ζητάνε τα άτομα με κινητικά προβλήματα

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα μεταφέρουν την αγωνία των ατόμων με κινητικά προβλήματα στο αίτημα τους  στο Δήμο και στην Περιφέρεια, να έχουν πρόσβαση στην παραλία της Κώμης με την τοποθέτηση μιας ράμπας Seatrac. Η Κώμη από τις πλέον δημοφιλείς κοσμοπολίτικες παραλίες της Χίου, με την υπέροχη ακρογιαλιά , με την χρυσή άμμο και τα γαλάζια νερά είναι μία από της 15 Γαλάζιες Σημαίες που θα κυματίζουν στις παραλίες της Χίου.

Οι προϋποθέσεις για να τοποθετηθεί γαλάζια σημαία σε μία παραλία μία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι να έχουν όλοι πρόσβαση στη θάλασσα και ειδικά τα άτομα μεc κινητικές αναπηρίες. Ειδικά για την παραλία της Κώμης όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες τουρισμού δέχεται τόσο πολύ μεγάλο όγκο τουριστών που η ράμπα είναι απαραίτητη.

Η τοποθέτηση μιας ράμπας στην Κώμη θα εξασφαλίζει την ισότιμη και απεριόριστη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην θάλασσα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκλαμβάνεται   ως φιλανθρωπία αλλά ως υποχρέωση της πολιτείας.

Μέσω αυτών οι πολίτες όλων των ηλικιών με αναπηρίες μπορούν να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

 Ένας τομέας στον οποίο οι άνθρωποι με αναπηρία βιώνουν μια έντονη διάκριση και ένα πλήγμα στην αξιοπρέπειά τους, είναι οι διακοπές τους. Πόσο δύσκολο είναι άραγε για αυτούς να οργανώσουν το ταξίδι τους; Να βρουν το κατάλληλο ξενοδοχείο; Να εντοπίσουν την κατάλληλη παραλία; Να μπορέσουν να κολυμπήσουν όπως όλοι; Το δικαίωμα πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα είναι και πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου