Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Τα Κρεοπωλεία κάποτε στην Καλαμωτή

 


                                                                                     Μανώλης Φιστές

Αστυφιλία και κρίση. Οι δυο μεγάλοι εχθροί των χωριών. Εκατοντάδες χωριά ανά την Ελλάδα βλέπουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται χρόνο με τον χρόνο, τη ζωντάνια να χάνεται από τις πλατείες, τα μαγαζιά να κλείνουν.

Στην Καλαμωτή την δεκαετία του 1950 και 60 υπήρχαν 4 κρεοπωλεία,των αείμνηστων Ξενοφών Δαμαλά και Μανώλη Φιστέ ο οποίος  με την αγάπη που είχε για το λειτούργημα του Κρεοπώλη,το ήθος, το μεράκι και την συνεχή ανταμοιβή από τους ευχαριστημένους πελάτες του οδήγησε ως φυσική συνέπεια να το διαδεχθούν τα  παιδιά του Μιχάλης και Ιάκωβος με ένα μεγάλο όνειρο......Να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση. Την σκυτάλη την πήρε ο Μανώλης Φιστές τρίτη γενιά ο οποίος πέθανε σε ηλικία 62 ετών

.Έκτοτε ήλθε στην Καλαμωτή από τα Αρμόλια ο αείμνηστος Ισίδωρος Αμαρτωλός μαζί με τον γιο του Χρήστο .και άνοιξαν Κρεοπωλείο το οποίο έκλεισαν πριν μερικά χρόνια .Η μεγάλη διείσδυση στην αγορά των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων { SOUPER MARKET } που διαθέτουν τμήμα κρεοπωλείου ανάγκασαν να κλείσουν τα κρεοπωλεία στα χωριά.

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου