Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Δωρεά του Νικολάου Μελισσινού στο Δημόσιο Γηροκομείο Κάμπου



Διαβάζοντας μία παλιότερη ανάρτηση που έκανε πριν 2 χρόνια και κοινοποίησε εχθές ο φίλος μου Δημήτρης Μιωτέρης σχετικά με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για το Δημόσιο Γηροκομείο Κάμπου, που  με της χορηγίες αρκετών συμπολιτών μας έγινε ο Παράδεισος των ηλικιωμένων ενοίκων του.Η αλλαγή της εικόνας και της λειτουργίας του είναι απίστευτη. Έχει μετατραπεί σε πολύ ποιοτικό κοινωνικό και κτιριακό ίδρυμα.

Υπάρχουν άνθρωποι σήμερα όπου κάνουν δωρεές χωρίς να θέλουν να αυτοπροβληθούν, μόνο γιατί έχουν την ανάγκη να βοηθήσουν.  Aυτοί είναι οι αληθινοί φιλάνθρωποι που νοιάζονται και προβάλλουν την αλληλεγγύη μέσω των πράξεων τους.

Ένας απ΄αυτούς είναι και ο Καλαμωτούσης Νικόλαος Μελισσινός, ο οποίος με την νέα  δωρεά πού έκανε, να επισκευάσει εγκαταλελειμμένους χώρους σε νέα δωμάτια και σε χώρους πλυντηρίων , κατάφερε να δώσει ένα  δεύτερο φιλί ζωής στους ηλικιωμένους, για μια αξιοπρεπή διαμονή στο χώρο τους.
Τέτοιες προσφορές μας δείχνουν ότι ο ανθρωπισμός, παρά τις δύσκολες ημέρες που ζούμε και σε συνάρτηση της οικονομικής αδυναμίας του Γηροκομείου να ανταποκριθεί στα λειτουργικά του έξοδα, η δωρεά του Νικολάου Μελισσινού αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Ο Νικόλαος Μελισσινός, ένας ολιγαρκής αλτρουιστής έχοντας τις αξίες ενός ανθρώπου, που προύποθέτει τον σεβασμό στην ανθρώπινη προσωπικότητα και συνδέοντας τις αξίες όπως αγάπη, καλοσύνη, φιλία, ανιδιοτέλεια, δεν ενδιαφερόταν ποτέ να διατυμπανίζει τις καλές του πράξεις και τις αξίες του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου