Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Την παραλαβή του έργου της ανάπλασης της Κώμης, παρουσίασε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

 


Σήμερα Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Κανάριο εκδότη των Μαστιχοχωρούσικων Νέων και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στις επερχόμενες εκλογές, έφθασε στη μαγευτική παραλία της Κώμης για την παραλαβή του έργου,αυτό της ανάπλασης της Κώμης. 

Τον υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης ο Πρόεδρος της κοινότητας Καλαμωτής Θεοδόσης Σταθόπουλος ,οι κοινοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Βαρλάς και Ξένος Γαλάτουλας, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Γιάννα Φυτούση και Μιχάλης Επιτροπάκης που ανέλαβαν την μελέτη του έργου αλλά και την επίβλεψη του και ο ανάδοχος του έργου Σωτήρης Στρογγυλός. 

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η δημοτική αρχή παρέλαβε μία απλή παραλία και την παραδίδει σήμερα στους πολίτες, μία παραλία στολίδι, χαρακτηρίζοντας την Κώμη Cabana.Είναι ένα από τα πολλά έργα που παραδίδουμε και αλλάζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου.

Μιλώντας ο Γιάννης Ξενάκης,τόνισε ότι σήμερα η Κώμη είναι μια οργανωμένη λειτουργική  και βιώσιμη παραλία .Επίσης γνώρισε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου από το πράσινο ταμείο ήταν 430.000 ευρώ και με την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής αυξήθηκε στα 720.000. Ο ίδιος εξήγγειλε τη συνέχιση των εργασιών στο νοτιοδυτικό Τμήμα της Κώμης από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με έξοδα του Δήμου Χίου καθώς και την κατασκευή του νέου γηπέδου της Καλαμωτής, έργο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο των υπογραφών.Επίσης μέχρι τον Οκτώβρη η τακτοποίησε του αυθαιρέτου στην είσοδο του οικισμού. Θα ακολουθήσει το σχέδιο Κώμης μέχρι το τέλος του 2029.

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αναφέρθηκαν οι τεχνικοί του Δήμου με την κα Φυτούση να καλεί τον κόσμο να  απολαύσει ,αλλά και να σεβαστεί το τελικό αποτέλεσμα. 

Τέλος ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θεοδόσης Σταθόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του έργου της ανάπλασης της Κώμης.








.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου