Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Επιτυχημένη η θεατρική παράσταση: «Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στην Καλαμωτή

 


Μεγάλη επιτυχία είχε η θεατρική παράσταση "Γυνή πλέουσα'' που ανέβηκε εχθές Κυριακή 6 του Αυγούστου στη σκηνή της Καλαμωτής στο φεστιβάλ "Αξάνεμος" 

Μία υπέροχη παράσταση σκηνοθετημένη με τον τρόπο που αξίζει στον Α. Παπαδιαμάντη, με απόδοση του κειμένου του από άξιες καλλιτέχνιδες, στο μεσαιωνικό σκηνικό του Άη Γιάννη στην Καλαμωτή.  .

Σκηνοθεσία Αρκαδία Ψάλτη. Έπαιξαν: Αρκαδία Ψάλτη, Λένια Ξενάκη και Δήμητρα Κώνστα.


Λίγα λόγια για την  παράσταση: «Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Στο μικρό νησί, αρχές του 1900, οι γυναίκες των ναυτικών ψάχνουν τρόπους να αναπληρώσουν ό,τι δεν τους επιτρέπεται να νιώσουν, να σκεφθούν, να εκφράσουν, να ονειρευτούν. Ιδιοσυγκρασίες έντονες, ψυχισμοί πολύπλοκοι, ζουν μυστικές ζωές, ενδύονται ρόλους κοινωνικούς, στριμώχνονται και ασφυκτιούν μέσα σε αυτούς. 

Η παράσταση διερευνά μέσα από την Καραβοκυρού, την ηρωίδα του διηγήματος, την ανάγκη υπεραναπλήρωσης της μοναξιάς με εθισμούς σε ουσίες. Ο Παπαδιαμάντης, με χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα. Με τρόπο που να μην φανερωθούν ποτέ. Μα να έχουν κιόλας ειπωθεί. Και όλο αυτό να είναι γεμάτο από αγνή αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

Το έργο θα ξανά παιχθεί στις 8. 9 και 10 Αυγούστου στο Αρχοντικό Στεφάνου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου