Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Που ακριβώς βρίσκονται τα καταφύγια στο Δ.Δ. Μαστιχοχωρίων



Με αφορμή τις εικόνες του πολέμου στην Ουκρανία και την υπάρχουσα σήμερα  Ελληνοτουρκική κρίση, πείρα την πρωτοβουλία ως μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου και ως εκδότης των Μαστιχοχωρούσικων Νέων να μεταφέρω την ανησυχία αρκετών κατοίκων του Δ. Δ Μαστιχοχωρίων, το που ακριβώς βρίσκονται τα καταφύγια στη Χίο σε περίπτωση πολέμου. 

Από ότι γνωρίζουμε, στη Χίο υπάρχουν 55 καταφύγια τα οποία κατέγραψε το κλιμάκιο του Γραφείου Παλλαϊκής Άμυνας -Διεύθυνση Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης {ΠΑΜ-ΠΣΕΑ} της Περιφερειακής Ενότητας Χίου τον Μάρτιο του 2022. Διαπιστώθηκε από την αυτοψία που έκαναν, ότι τα καταφύγια ήταν σε κακή κατάσταση και σίγουρα όχι ικανά να παρέχουν προστασία στους κατοίκους σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής. 

Οι αρχές αναζητούν λύσεις για την σωστή λειτουργία των καταφυγίων, πολλά από τα οποία έχουν  μετατραπεί σε αποθήκες επιχειρήσεων και σπιτιών. Σε μία τεταμένη κατάσταση σαν αυτή που υπάρχει σήμερα με τον απρόβλεπτο γείτονα μας, η βασική προτεραιότητα της πολιτείας είναι τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Το πρόβλημα των καταφυγίων είναι πάνω απ΄όλα θέμα πολιτικής βούλησης. Οι παλιοί έλεγαν, πριν πεινάσεις μαγειρεύεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου