Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καλαμωτή
 Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάστηκε και φέτος λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα και της ρυθμίσεις  στο πλαίσιο της διασποράς του Κορονωiού COVID - 19, με την απαιτούμενη μεγαλοπρέπεια στην Καλαμωτή, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνη την γενιά που έδωσε τα πάντα για να μας εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε η δοξολογία παρουσία του Αντιδημάρχου Γιάννη Ξενάκη,του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Σαραντινούδη,του Προέδρου της Κοινότητας Καλαμωτής Θεοδόση Σταθόπουλου,του Κοινοτικού Συμβούλου Μιχαήλ Βαρλά του Στρατηγού ε.α. Σάββα Χατζημόσχου,των Διευθυντών των Σχολείων όλων των Αρχών, μαθητών και αρκετών κατοίκων της Καλαμωτής και των γύρω χωριών.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Μαρία Παπλού του Γυμνασίου Καλαμωτής. 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων και έγινε με την κάτωθι σειρά. Ο Γιάννης Ξενάκης ως εκπρόσωπος του Δήμου Χίου, ο αντιπρόσωπος του Διοικητού της 96 ΑΔΤΕ,ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαστιχοχωρίων, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρμολίων, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής  για την Εθνική Αντίσταση, η Δ/ντρια του Λυκείου Καλαμωτής, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Καλαμωτής,η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καλαμωτής. Στην συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές των Σχολείων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των Σχολείων και αντιπροσωπεία του Προοδευτικού ομίλου με την μπάντα του Γυμνασίου, παρουσία των επισήμων στην πλατεία Κωνσταντίνου Βαμβακά.
Η εορτή έκλεισε με το χορευτικό του Π.Ο.Κ και μαθητών των Σχολείων.

Τελετάρχης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής  του Γυμνασίου Καλαμωτής κος Στακιάς Γεώργιος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου