Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

" Έφυγε" από τη ζωή ο Νικόλαος Δαμαλάς του Ξενοφώντος από την Καλαμωτή

 


Σε ηλικία 76 ετών "έφυγε" στην Αθήνα ο Νικόλαος Δαμαλάς του Ξενοφώντος και της Αρετής από την Καλαμωτή. Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας θα πουν το τελευταίο αντίο την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στο  παρεκκλήσι του κοιμητηρίου στο Αίγιο. Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του χωριού το άγγελμα του θανάτου του Νίκου .
Ο Νίκος γεννήθηκε το 1946 στην Καλαμωτή. Παντρεύτηκε την Σία και απέκτησαν δυο παιδιά την Αρετή και τον Πολυχρόνη.
Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Καλαμωτής. Ακολούθησαν οι σπουδές στη Νομική, άσκησε για λίγο χρονικό διάστημα την Δικηγορία και στη συνέχεια έκανε μία λαμπρή καριέρα στο Δικαστικό Σώμα ως Ειρηνοδίκης. Υπηρέτησε ως Ειρηνοδίκης στο Ηράκλειο Κρήτης και έπειτα στο  Ειρηνοδικείο της Αθήνας από όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Έντιμος δικαστής και ωραίος άνθρωπος, χαμογελαστός ευγενικός και πάνω απ΄όλα ένας απλός γλυκός άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη. Άσκησε το δικαστικό λειτούργημα με υψηλό αίσθημα ευθύνης,απαράμιλλη ευσυνειδησία και αμεροληψία. 
Ο Νίκος ήταν άριστος σύζυγος και λάτρευε τα παιδιά του και τον εγγονό του. Ήταν άνθρωπος με αγνή καρδιά και ευγένεια ψυχής. Σε όλους πρόσφερε απλόχερα τη ζεστασιά του γέλιου του και τη δροσιά της ψυχής του. Ήταν καλόκαρδος και αγαπητός με αγνά αισθήματα.Νίκο ξέρουμε ότι βρίσκεσαι τώρα στη ζεστή αγκαλιά του πατέρα σου και της μητέρα σου, στη γειτονιά των αγγέλων και μας βλέπεις και χαμογελάς.

Αγαπημένε μας φίλε Νίκο, θα σε θυμόμαστε πάντα, για την ωραία σου παρέα, όταν ερχόσουν  στο χωριό. Δεν θα ξεχάσουμε σε κάθε συναπάντημα μαζί σου, το χαμόγελο που δεν σου έλειπε ποτέ από τα χείλη και η παρέα σου ήταν πάντα ευχάριστη. 
Νίκο, ήσουν μοναδικός.

Στην σύζυγο του,στα παιδιά του,στο εγγόνι του, στα αδέλφια του και στους συγγενείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ο ύπνος του ας είναι ελαφρός και ατάραχος.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και αναπαυμένη η ψυχή του.
Καλό σου ταξίδι αξέχαστε και αγαπημένε μας Νίκο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου