Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Ανακοίνωση της Α.Ε.Καλαμωτής

 



Το Σάββατο η ομάδα μας είχε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου με την τοπική ομάδα. Ενώ οι ομάδες είχαν ολοκληρώσει το ζέσταμα και μπήκαν στα αποδυτήρια να ετοιμαστούν για την έναρξη του παιχνιδιού, ενημερώθηκαν από τον διαιτητή ότι το παιχνίδι αναβάλλεται λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Οι παίκτες μας άρχισαν να αλλάζουν όταν άνοιξε την πόρτα των αποδυτηρίων μας παίκτης της αντίπαλης ομάδας και μας φώναξε «Ελλάδα - Αλβανία αναβλήθηκε.»Σε μια δύσκολη περίοδο από όλες τις απόψεις, έξαρση ρατσισμού, βίας, εγκληματικότητας, κάποιοι δυστυχώς επιμένουν σε ρατσιστικές συμπεριφορές ακόμα και σε επίπεδο ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Μια κίνηση που δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα του Ατρομήτου, ούτε την ιστορία της ομάδας, ούτε τους ανθρώπους που την εκπροσωπούν. Αθλητισμός δεν είναι μόνο η νίκη. Αθλητισμός είναι ο σεβασμός, το ήθος και όλες οι αξίες που η ομάδα μας προάγει και προσπαθεί να εκπροσωπεί μέσο των παιδιών, της διοίκησης και της από καρδιάς φιλοξενίας σε κάθε αντίπαλο στο γήπεδο μας. Ένα τραγικό γεγονός που συνέβη το 2022 σε αγώνα ερασιτεχνικών σωματείων δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο από την ομάδα μας. Εν συνεχεία αντίστοιχων περιστατικών, την προηγούμενη αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, αθλητές μας να έρχονται αντιμέτωποι με φράσεις όπως "γ..@ το καράβι που σας έφερε εδώ".

Η ανακοίνωση αυτή βγαίνει αντιπροσωπεύοντας διοίκηση, προπονητές και παίκτες της οικογένειας της Α.Ε Καλαμωτής, όχι για να θίξει το τελευταίο περιστατικό μόνο, αλλά με την ελπίδα ότι θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για το χιώτικο ποδόσφαιρο, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους αρμόδιους παράγοντες, αλλά και την ΕΠΣ Χίου, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αποτελούν μάστιγα για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Αρκετά πια με το "έλα μωρέ για πλάκα το είπα" και τα "δεν το εννοούσε". Τέλος, δεν μπορούμε να μη συγχαρούμε τους παρευρισκόμενους για τη ψυχραιμία και την ανωτερότητα που έδειξαν, προς αποφυγή εντάσεων. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ όμως να βλέπουμε ανήλικα παιδιά με θλιμμένα βλέμματα να μας λένε "εντάξει παιδιά το έχουμε συνηθίσει." Έχουμε αποτύχει σαν κοινωνία κυρίες και κύριοι.

Με εκτίμηση, η οικογένεια της Α.Ε.ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ
Enter

Periandros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου