Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Τοποθετήθηκε η σιδηροκατασκευή στην Καλαμωτή

 


Έστω και αργά η επέμβαση του Δήμου το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2022 να προβεί σε  καθαρισμό του δρόμου στην Καλαμωτή από μπάζα που προήλθαν από την κατάρρευση παλαιάς ετοιμόρροπης οικίας και την  τοποθέτηση σιδεροκατασκευής, δυστυχώς δεν  λύθηκε με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα των ετοιμόρροπων στο χωριό. Ήδη έχουν τοποθετηθεί και άλλες σιδηροκατασκευές από τους ιδιοκτήτες με δικά τους έξοδα.

Κάποτε η Καλαμωτή έσφυζε από ζωή και τα σπίτια στέγαζαν τα όνειρα τους. Σήμερα,ερειπωμένα και εγκαταλελειμμένα στο έλεος της φθοράς του χρόνου,κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια των κατοίκων.

Μας έχει δημιουργηθεί μία εύλογη απορία, καλός έχει χαρακτηριστεί η Καλαμωτή παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός για να διαφυλαχθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά, όταν όμως η λύση γίνεται με σιδηροκατασκευές που κρατάνε τα ετοιμόρροπα, αυτή είναι τελικά η εικόνα ενός όμορφου ιστορικού Μεσαιωνικού χωριού. Το πρόβλημα αυτό παραμένει άλυτο πολλά χρόνια και κανείς δεν κάνει κάτι.

Καλό είναι η Δημοτική αρχή να συνεχίσει το έργο της με την  καταγραφή όλων των ετοιμόρροπων σπιτιών και να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου