Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Η Σέβη Πειραντάκου από την Καλαμωτή ,υποψήφια βουλευτής Χίου με τον ΣΥΡΙΖΑ Ποοδευτική Συμμαχία

 



Η Σεβαστή Πειραντάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμωτή της Χίου.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Καλαμωτής και από την Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέχρι τότε η μόνιμη κατοικία της ήταν η Χίος.

.Μετά της σπουδές της εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από το 1989 ήταν μαχόμενη Δικηγόρος. Από το 1996 άνοιξε Δικηγορικό Γραφείο στην Αθήνα και έκανε δικηγορία στην Αθήνα και στη Χίο, με ευρύ φάσμα υποθέσεων, Αστικού, Ποινικού και Διοικητικού δικαίου. 
Από  το Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 ασκούσε καθήκοντα στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Είναι μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος της Ένωσης  γυναικών Δικηγόρων Αθηνών.

Η  επαφή της με την πολιτική και τους κοινωνικούς αγώνες ξεκίνησε από το 1984 με την ένταξη της στην οργάνωση ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ και συνεχίστηκε με την συμμετοχή της στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και στην συντονιστική επιτροπή της οργάνωσης μελών  Δικηγόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αθήνας Από το 1998 παρείχε υποστήριξη σε κακοποιημένες γυναίκες και στον σύλλογο κακοποιημένων γυναικών.

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαμωτούσων Αττικής μαζί με τον αείμνηστο Γεώργιο Πειραντάκο δημιούργησαν το φεστιβάλ ΑΞΑΝΕΜΟΣ στην Καλαμωτή και στη Νότια Χίο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου