Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Μήνυμα νίκης της ΝΔ στην κεντρική ομιλία Μηταράκη στην Αθήνα

 



Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Athens Marriott Hotel το οποίο πλημύρισαν πάνω από 1.000 άτομα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης έκανε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα. 

 Κατά την εκδήλωση τον κ. Μηταράκη προλόγισε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρέθηκε ανάμεσα σε νεοδημοκράτες μιας νησιωτικής περιφέρειας καθώς και ο ίδιος κατάγεται από το νησί της Κέρκυρας. Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Θέλω να δω τη Νέα Δημοκρατία να συνεχίζει, να δυναμώνει, και να πολλαπλασιάζονται τα ικανά στελέχη της. Ο Νότης Μηταράκης είναι φίλος μου, αλλά δεν έρχομαι γι’ αυτό εδώ. Έρχομαι να σας ζητήσω να ψηφίσετε το Νότη Μηταράκη γιατί τον χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επόμενη δική μας κυβέρνηση ». 

 Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κ. Νότης Μηταράκης ο οποίος απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε γεμίσει την αίθουσα και σε αυτούς που βρίσκονταν έξω από αυτήν γιατί δε χωρούσαν, τόνισε πως «σε αυτή την πρώτη τετραετία αντιμετωπίσαμε πολλαπλές και πρωτόγνωρες προκλήσεις. Μεταναστευτικό, πανδημία, τουρκική προκλητικότητα, ακρίβεια. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το κάναμε με επιτυχία, υπό την ηγεσία του Προέδρου και Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Στηρίξαμε τους πολίτες, κρατήσαμε ασφαλή την Πατρίδα μας!». 

 «Οι εκλογές του 2023 δεν είναι εκλογές σύγκρουσης, είναι εκλογές σύγκρισης. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν για Πρωθυπουργό της χώρας. Να διαλέξουν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει βήμα για κυβέρνηση ηττημένων υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εμφανής η απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

 Ο κ. Μηταράκης έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην Οικονομία απαριθμώντας σειρά δράσεων που μείωσαν σημαντικά τα φορολογικά βάρη και αύξησαν τα εισοδήματα των πολιτών. « Πενήντα φόρους και εισφορές. Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35%, όταν η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν για 30%. Ο εισαγωγικός συντελεστής της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα έπεσε από το 22% στο 9%. Καταργήθηκε οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος των γονικών παροχών. Οι νέες επενδύσεις έφεραν πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Μειώσαμε την ανεργία κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες », είπε μεταξύ άλλων. 

 Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εν συνεχεία μίλησε για την επιτυχημένη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. «Θέσαμε τότε δύο στόχους. Την μείωση των ροών και τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες. Τους πετύχαμε και τους δύο. Έχουμε τις λιγότερες αφίξεις της δεκαετίας, οι διαμένοντες στα νησιά μας από περισσότερους από 40.000, είναι πλέον μόλις 3.500», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης.  

 « Τον Μάρτιο του 2020 δεχθήκαμε μία υβριδική απειλή στον Έβρο. Τότε ελήφθη η απόφαση να θωρακίσουμε τα ανατολικά μας σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, απέναντι σε όσους προσπάθησαν να εισβάλουν ακόμη και δια της βίας σε ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος. Ο φράχτης θα επεκταθεί σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Στείλαμε με κάθε τρόπο το μήνυμα ότι δεν θα αποφασίζει ο λαθροδιακινητής πόσοι και ποιοι θα έλθουν στην Ελλάδα αλλά η ίδια η Ελλάδα! Διεθνοποιήσαμε το ζήτημα εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε. 

 Αναφερόμενος στη Χίο είπε: « Δεν βγάζω ποτέ, όμως από το μυαλό μου τον τόπο μας. Το νησί μας, τη Χίο, τα Ψαρά και την Αιγνούσα. Από το 2015 έβαλα ως στόχο να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του τόπου μας. Τα έργα της γενιάς μας όπως τα λέω, σε μία φράση που έγινε σήμα κατατεθέν για τον κατασκευαστικό οργασμό που βιώνει το νησί μας τα τελευταία χρόνια». 

 Όπως, δε, συμπλήρωσε, «έχοντας προχωρήσει όλες τις υποδομές, θα έρθουν στο νησί μας περισσότερες επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά που τόσο θέλουμε να μείνουν στον νησί, να εργαστούν, να προοδεύσουν, να κάνουν οικογένεια. ». 

 Κλείνοντας ο κ. Νότης Μηταράκης ανέφερε πως προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι «η στήριξη όλων. Όλοι μαζί να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 21 Μαΐου. Όλοι μαζί, προχωράμε μαζί, προχωράμε μπροστά!». 









  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου