Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Η Καλαμωτή αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, με το φακό των Μαστιχοχωρούσικων Νέων

 

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα, επιμένουν ότι θα βρεθεί μία λύση για το χρόνιο πρόβλημα της Καλαμωτής που είναι η ερήμωση και η εγκατάλειψη, πιστεύοντας ότι με την νέα μας ανάρτηση θα μας δοθεί μια απάντηση. 

Τα τελευταία χρόνια η Καλαμωτή έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.Για να συνεχίσουν να έρχονται, και να επενδύσουν στο χωριό μας πρέπει να βρεθούν άμεσα κίνητρα για να εγκατασταθούν μόνιμα  στο χωριό.

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα, όπως άλλωστε έχουν κάνει πολλές αναρτήσεις στο παρελθόν και διαβάζοντας τα σχόλια  που έγραψαν τα μέλη της ομάδας Καλαμωτή 2, για το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει το χωριό μας τα ετοιμόρροπα σπίτια, κάνουν για μια άλλη φορά μια πρόταση στην ομάδα με αποδέκτες τον Δήμο Χίου και την Κοινότητα Καλαμωτής. 

Βλέποντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, η πρόταση μου είναι να καταγραφούν τα ιδιόκτητα ακίνητα της Κοινότητας,το οποίο από ότι γνωρίζουμε το έχει πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Κοινότητας, καθώς και τα εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα εδώ και πολλές δεκαετές σπίτια. Ο Δήμος γνώστης του προβλήματος έχει την υποχρέωση να επέμβει δυναμικά και να δώσει κίνητρα, ούτως ώστε στα χαλάσματα και στα ερείπια να μπορεί να φυτρώσει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο της Καλαμωτής. 

Αυτό που προτείνουν τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα στον Δήμο Χίου για να περάσει από το Δημοτικό συμβούλιο, είναι να δοθούν τα ιδιόκτητα ακίνητα της κοινότητας, καθώς και τα εγκαταλελειμμένα χαλάσματα ρωτώντας τους ιδιοκτήτες τους, δωρεάν σε αυτούς που θα ανταποκριθούν. Ο μόνος όρος που θα βάλει ο Δήμος Χίου στους νέους ιδιοκτήτες είναι,  να έχουν ανακατασκευάσει τα σπίτια σε τέσσερα χρόνια και να τα έχουν κάνει ξανά κατοικήσιμα. Αυτή η προσφορά του  Δήμου Χίου θα προσελκύσει δεκάδες άτομα από όλο τον κόσμο, τονώνοντας το ανθρώπινο δυναμικό της Καλαμωτής.

Σήμερα το κράτος δίνει χρηματικά κίνητρα, ειδικά σε ανέργους για να ανοίξουν την δικιά τους επιχείρηση. Μήπως ήλθε η ώρα να τρέξουμε όλοι μαζί, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές έχουμε να αναγεννήσουμε το χωριό μας. Μία επίσκεψη στον Δήμαρχο είναι απαραίτητη.

                        ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



                                                       






                                                       





                                                                    







                                                             










                                                



                                                               
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου