Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2023, δράση νοσηλευτών στην πλατεία Ν.Πλαστήρα στη Χίο


Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαϊου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων. 

Η γιορτή αυτή σκοπό έχει να θυμίσει σε όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία στο πέρασμα των χρόνων.

Στη Χίο οι σπουδαστές με τους εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ νοσηλευτών του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου,  βρέθηκαν στην πλατεία Ν. Πλαστήρα, στο περίπτερο που τους παραχώρησε ο Δήμος Χίου και παρείχαν στον κόσμο δωρεάν εξετάσεις, μέτρησης αρτιριακής πίεσης, σφίξεις κορεσμός O2, μέτρηση ζακχάρου.

Οι Νοσηλευτές είναι από τους πιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, παρέχοντας φροντίδα, ανακούφιση και αποκατάσταση σε κάθε άνθρωπο που πάσχει. 

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή, θα ήθελε να ευχαριστήσει και να επαινέσει τους σπουδαστές και τους καθηγητές του ΔΙΕΚ Νοσηλευτών του Σκυλίτσειου Νοσοκομείο Χίου για την δράση που πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή πρωΪ . Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. 

Στην δράση ήταν  η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Χίου  Ελένη Παντελάκη, η αναπληρώτρια Διευθύντρια Β Φλέγκα, οι εκπαιδευτές Δημήτριος Κουτσουράκης,Ζωή Γκίρκα, οι σπουδαστές από το τμήμα Βοηθών Νοσηλευτών Γενικής Νοσηλείας Δ΄Εξάμηνο : Γιάννη Άννα, Γιαννούλη Όλγα, Καραγιάννης Γεωργιος, Κουμέντη Βικτωρία, Κωστάλα Ισιδώρα, Λιγνού Χρυσάνθη, Μουσικού Ιουλία, Ρούσου Αναστασία, Σπηλιοπούλου Γεωργία.

Από το Β εξάμηνο Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου συμμετείχαν: Καλτσίδης Παντελής, Νεαμονιτάκη Ελένη, Ρυθιανός Αντώνης.
Στη δράση συμμετείχε και η Μπουλαζέρη Σμαρω Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια του Γραφείου Εκπαίδευσης για τον Διαβήτη του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά με υγεία!









1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το άρθρο και Μπράβο στους διοργανωτές και συμμετέχοντες. Δυστυχώς όμως δε συμπεριλαμβάνει τα ονόματα όλων των σπουδαστών που συμμετείχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή