Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ





Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ανέφερε στα Μ.Μ.Ε ότι εγκρίθηκαν οι χρηματοδότήσεις των προτάσεων που είχε καταθέσει ο Δήμος Χίου, όπως επισκευαστικές εργασίες αλλά και νέες παιδικές χαρές, καθώς και επισκευαστικές εργασίες και αναπλάσεις αθλητικών χώρων, όπως το Εθνικό Στάδιο Χίου και το γήπεδο Καλαμωτής. 

Επίσης ένα άλλο σημαντικό έργο είναι να μετατρέψει το δημοτικό χώρο στο {Καστρομηνά} η Δημοτική αρχή σε κέντρο Χιακής Ιστορίας, καθώς εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησής του από το πρόγραμμα {Αντώνης Τρίτσης}.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Ξενάκης το ύψος της χρηματοδότησης θα φθάσει το 1.5 εκ. ευρώ όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει την ιστορία της Χίου μέσα σε κτίρια που θα κατασκευασθούν. 

Το γήπεδο Καλαμωτής εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στο πρόγραμμα -   Αντώνης Τρίτσης- το έργο - ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ προϋπολογισμού 500.000 ευρώ που αφορά αντικατάσταση χλοοτάπητα,ηλεκτροφωτισμό γηπέδου,επισκευή περίφραξης, W.C.κλπ.

Ο Γιάννης Ξενάκης τόνισε,ο στόχος μας είναι η Χίος να αποκτήσει ένα σύγχρονο τόπο παρουσίας της ιστορίας της.

Η κοινότητα Καλαμωτής ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Χίου που ενέταξε την επισκευή του γηπέδου της Καλαμωτής στον σχεδιασμό του.

ΙΣΙΔΩΡΙΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου