Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Καλό ταξίδι Στέλιο, στην γειτονιά των Αγγέλων

 


Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Καλαμωτής το άγγελμα του θανάτου του Στέλιου Κανάριου που άφησε την τελευταία του πνοή στο Μόντρεαλ του Καναδά την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, σε ηλικία 88 ετών.
Ο Στέλιος γεννήθηκε στην Καλαμωτή το 1934. Ήταν ένα από τα τρία Παιδιά του Μιχάλη Κανάριου και της Σεβαστής το γένος Νικολάου Μελισσηνού. Από της δύο αδελφές του ζει μόνο η Κυριακή Βαρλά, ενώ έχει πεθάνει η Μαρία Στεφανάκη. Από μικρός ήταν πολύ εργατικός,έμαθε την τέχνη του σιδερά, αλλά αναγκάσθηκε νέος να μετακομίσει στον Καναδά, στην πόλη Μόντρεαλ, όπου ζούσε με πολλούς άλλους συγγενείς και συγχωριανούς. Στο Μόντρεαλ εργάστηκε σε εστιατόρια, έγινε μάγειρας και δοκίμασε την τύχη του και ως ιδιοκτήτης, Αγαπούσε πολύ την ελληνική κοινότητα και τα ελληνόπουλα του Μόντρεαλ καθώς και τα ανήψια του μια και ο ίδιος δεν είχε παιδιά. Λάτρευε την Καλαμωτή, την θάλασσα και το κυνήγι.

Ο Στέλιος ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος αισθήματα, χιούμορ για ζωή, Ειλικρινής, τίμιος, ηθικός, κοινωνικός,προσηνής και ευγενικός με ένα χαμόγελο  και διακριτικό χιούμορ.
Συνέδεσε την ζωή του με την αείμνηστη Χλόη Σταμούλα του Σωκράτη και της Κυριακής, που θα συνεχίζουν τώρα το ταξίδι της αιωνιότητας μαζί. Δυστυχώς η επιθυμία του να έλθει να ζήσει στο χωριό δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κορωνοϊού. Η καρδιά του τον πρόδωσε ενώ ανάρρωνε από άλλο ιατρικό πρόβλημα. Δίπλα του είχε συνέχεια μέχρι το τέλος του τον ανηψιό του Στέφανο Στεφανάκη γιο της αδελφής του Μαρίκας. Μετά το Πάσχα η σωρός του θα ταξιδέψει μετά τις πρέπουσες θρησκευτικές  τελετές στην Ελλάδα και θα ταφή στην Καλαμωτή.

Θα τον θυμόμαστε με γλυκύτητα και νοσταλγία.
Στην αδελφή του,στα ανήψια του και στους συγγενείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου