Τρίτη 26 Απριλίου 2022

53 χρόνια δράσης και δημιουργίας της Α.Ε.Καλαμωτής 1969 - 2022

 


ΙΣΙΔΩΡΙΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ - ΙΣΙΔΩΡΙΔΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ







Η ίδρυση της Α.Ε.Καλαμωτής

Η Α.Ε Καλαμωτής συμπληρώνει 53 χρόνια ζωής δράσης και δημιουργίας του συλλόγου. Μία διαδρομή που υπηρέτησε με συνέπεια τις Αθλητικές αξίες της συμμετοχής,της ευγενούς άμιλλας και των τιμητικών διακρίσεων.
Η προσφορά της Α.Ε.Καλαμωτής στην κοινωνία του χωριού μας είναι ανυπολόγιστη, όλων εκείνων που εργάστηκαν και εκατοντάδες παιδιά επί σειρά ετών βρήκαν διέξοδο στον Αθλητισμό μέσω του ιστορικού συλλόγου,αξιοποιώντας τις δυνατότητες τους. Έμαθαν να συνεργάζονται,να θέτουν στόχους και να τους υλοποιούν.Να απέχουν απo νοσηρά κοινωνικά φαινόμενα, που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ο Αθλητισμός εκτός από την προαγωγή της υγείας του αθλούμενου,προάγει και την κοινωνική συνοχή.
Μέσα σ΄ένα τέτοιο πλαίσιο αντίληψης λειτουργεί και σήμερα η ομάδα στηριζόμενη στην προσφορά όλων εκείνων που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την ποιοτική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.

Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 1969 με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού και την σωματική άσκηση των νέων της Καλαμωτής με πρώτο  Πρόεδρο τον Μιχάλη Δαμαλά,ιδρυτικό μέλος μαζί με τους Ισίδωρο Φραγκούλη, Χρυσοσθένη Παρθενίδη Απόστολο Πανταζή κ.α.και με συμπαραστάτη τον Μιχάλη Κανάριο που ανέλαβε την διαδικασία της αναγνώρισης του Συλλόγου στο γραφείο του Δικηγόρου Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου.

Το γήπεδο που αγωνιζόταν τα πρώτα χρόνια ήταν στην περιοχή που αργότερα απαλλοτριώθηκε απο το στρατό και εγκαταστάθηκε το 218 Τάγμα Εθνοφυλακής.Το σημερινό γήπεδο στην περιοχή Μύλοι κατασκευάστηκε με δωρεά χωραφιών από 22 ιδιοκτήτες.
Η διαμόρφωση του άρχισε το 1984 επί Προεδρίας του  Μιχάλη Κανάριου  και ολοκληρώθηκε  το 1991 επί Προεδρίας του Νίκου Δημητράκη,που έκανε τα περισσότερα έργα και τελειοποίησε την κατασκευή του γηπέδου. 

Το γήπεδο εγκαινιάστηκε στις 26 Ιουλίου του ίδιου χρόνου, Ονομάστηκε ΙΣΙΔΩΡΙΔΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, επειδή η κατασκευή έγινε με την οικονομική χορηγία του Ισίδωρου Ισιδωρίδη και των παιδιών του Γιώργου και Δημήτρη. Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις από  το Δ.Σ της ομάδας σε όσους είχαν συμμετοχή στην κατασκευή του γηπέδου.

Ακολούθησε ο πρώτος φιλικός αγώνας με αντίπαλο τον Πανοινούσσιο που έληξε ισόπαλος  1 - 1.Το 2010 επί Προεδρίας του Γεωργίου Μαυροθέρη το γήπεδο απέκτησε τεχνικό χλοοτάπητα.

Ξεκίνησε από την Γ' τοπική Κατηγορία, αλλά με επιμονή και ζήλο κατόρθωσε το 1980 ν' ανέβει στα σκαλιά της Α' Κατηγορίας. Από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της ξεχωρίζουν η κατάληψη της 4ης θέσης στο Πρωτάθλημα Χίου (δύο φορές) το 1986 και το 2004, της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα Χίου το 2009, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Χίου το 2010 και η 1η θέση της Εφηβικής ομάδας στο Πρωτάθλημα το 1986. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Χίου το 2012.
Δυστυχώς το 2017 ήλθε αντιμέτωπη με το φάσμα της διάλυσης και της απαξίωσης.Οι λόγοι πάρα πολύ, η απογοήτευση, η κούραση, η λάθος εκτίμηση στόχων,αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Α΄κατηγορίας Χίου και να υποβιβαστεί η ομάδα στην Β κατηγορία.
Παράγοντες που  διακρίνονταν για το μεράκι τον ρομαντισμό την θέληση και την ανιδιοτελή προσφορά τους, παρέλαβαν την σκυτάλη για να οδηγήσουν ξανά την ομάδα εκεί που ανήκει στην Α΄κατηγορία Χίου και τα κατάφερα.

Σε όλη αυτή την πορεία στο χρόνο η Α.Ε.Καλαμωτής αγαπήθηκε από το φίλαθλο κόσμο του χωριού και της ευρύτερης περιοχής φτάνοντας σε διακρίσεις και
πρεσβεύοντας πάντα τις αξίες του αθλητισμού.


Αυτές καλούμαστε να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε και σήμερα και τα επόμενα χρόνια. 


...................................................................................................... .............................................................

ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ
                                          1969 – 2022  
                        ……………………………………………………………………………………..


  …………………………………..
1.ΔΑΜΑΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                 1969 – 1979 

2.ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ            1980 -  1983

3.ΚΑΝΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΣ Γ.                1984 – 1986    

4.ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ         1987 – 1995

5.ΚΑΝΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Ν.             1996 - 1998  

6.ΜΑΥΡΟΘΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            1999    2014

7.ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ           2015    2017

8.ΣΑΡΑΝΤΙΝΙΔΗΣ  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ       2018    2022
............................................................................................................












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου