Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Όλο και αυξάνονται τα κυβικά μέτρα νερού του Κατράρη – Θα αντέξει να το κρατήσει έως το τέλος των βροχοπτώσεων;





Χρήσιμος και αναγκαίος ο σχεδιασμός της αξιοποίησης των φραγμάτων για το νησί της Χίου, καθώς αυτά τα έργα συμβάλουν τόσο στη βοήθεια του ισοζυγίου, όσο και στην επάρκεια του νερού, η οποία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

«Η μεγάλη σπουδαιότητα και χρησιμότητα των φραγμάτων. Αποθηκεύονται μεγάλες ποσότητες νερού, οι οποίες αξιοποιούνται μετά από την κατάλληλη επεξεργασία», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, κ. Βασίλης Μυριαγκός, υπογραμμίζοντας ότι παράλληλα δίνονται προς κατανάλωση όταν χρειάζονται, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζήτηση είναι αυξημένη.

Φράγμα Κατράρη

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κατράρη στη Νότια Χίο που στις 30/12/2021, μετά τις πρώτες καλές βροχές που είχε πάρει λίγο νερό, έφτασε στα 400.000 κυβικά μέτρα, ενώ στις 25/1/2022 έφτασε στα 745.000 κυβικά μέτρα. Σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι το Φράγμα του Κατράρη μπορεί να χωρέσει συνολικά έως και 1.800.000 κυβικά μέτρα νερού. Φυσικά όλα τα παραπάνω διαθέσιμα στοιχεία  προκύπτουν από την υπηρεσία της ΔΕΥΑΝΧ.

Σύμφωνα με τον κ. πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΧ, όσο συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις θα υπάρχει σημαντική αύξηση νερού, συμπληρώνοντας ότι σε περίπτωση που η ποσότητα νερού πλησιάσει τα 900.000 κυβικά μέτρα θα πρέπει να παρακολουθούν ανά τακτά χρονικά διάστημα το Φράγμα του Κατράρη, προκειμένου να δουν τη συμπεριφορά κι εάν τελικά μπορεί να κρατήσει αυτές τις ποσότητες νερού.

«Παλαιότερα που είχε ξαναγεμίσει έχασε κάποιες ποσότητες. Τώρα δεν γνωρίζουμε, θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε μέχρι το τέλος των βροχοπτώσεων για να δούμε πού θα φτάσει κι έπειτα να προσέξουμε τη συμπεριφορά του, αν θα έχει απώλειες ή όχι», σημείωσε.Πηγή. Χιακός Λαός










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου