Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Μία χρυσή ευκαιρία για την ανάπτυξη με στόχο την ανάδειξη της Καλαμωτής

 

                                                                            ΚΑΛΑΜΩΤΗ

Σήμερα διαβάζοντας την ανάρτηση του Νίκου Γεωργούλη, η οποία έλεγε την γέννηση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής επιχείρησης στο Πιτυός, έκανε ένα πολύ ουσιαστικό βήμα να χρηματοδοτηθεί από την Δράση { Επιχορήγηση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου} με το ποσόν των 100.000 ευρώ για την ανάπτυξη εντός του προσεχούς 18μήνου μιας σειράς υπηρεσιών με στόχο την ανάδειξη του χωριού. 


Για την πραγματοποίηση την  σύστασης της ΚΟΙΝΣΕΚ στο χωριό, αρκεί μόνο 7 άτομα. Τα άτομα αυτά με τα κατάλληλα επιχειρηματικά σχέδια που θα κάνουν,  θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και φυσικά νέους μόνιμους κατοίκους στο χωριό.

.Ο μεσαιωνικός πυρήνας της Καλαμωτής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μεσαιωνικούς οικισμούς της Ελλάδας με ιδιαίτερα πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά και τυπολογικά χαρακτηριστικά και έναν οικισμό με διαχρονικά σημαντικό ρόλο στην ιστορία των Μαστιχοχωρίων. Παρόλα αυτά, θύμα και η Καλαμωτή της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης και της αστυφιλίας, άρχισε να εγκαταλείπεται ήδη από τη δεκαετία του 1960, με αποτέλεσμα τα περισσότερα κτήρια να βρίσκονται σε αχρησία επί μία πεντηκονταετία τουλάχιστον. 

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα καλούν όλους τους Καλαμωτούσους και όσους αγαπούν το χωριό και ας μην κατάγονται απ΄αυτό να το στηρίξουν στη μετεξέλιξη του.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου