Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Πέρασαν 13 χρόνια που έφυγε σε ηλικία 39 ετών, ο Μαυροσκούφης Νικόλαος Καππούς του Μιχαήλ,από την Καλαμωτή.


Πέρασαν 13 χρόνια στις 6 - 7 - 2009 που έφυγε ξαφνικά και άδικα από κοντά μας σε ηλικία 39 ετών, ο αξέχαστος φίλος  και γείτονας στο χωριό, ο Μαυροσκούφης  Νικόλαος Καππούς του Μιχαήλ.από την Καλαμωτή.

Στη μνήμη μου είναι χαραγμένη η εικόνα του στα παιδικά του χρόνια στην Αγία Κυριακή, που έπαιζε ανέμελα μαζί με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς, έχοντας ζωγραφισμένο μόνιμα το χαμόγελο στο πρόσωπο του.Ο ξαφνικός χαμός του μας συντάραξε και μας γέμισε θλίψη.

Ο Νίκος γεννήθηκε στις 16 -9 - 1969  και ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας.Είχε κάνει δύο γάμους, από τον πρώτο γάμο  απέκτησε  δύο παιδιά τον Μιχάλη και την Ναταλία και από τον δεύτερο γάμο απέκτησε ένα παιδί τον Γιάννη, που θα συνεχίσουν  να τιμούν το όνομα του.  Η θλίψη ήταν  ζωγραφισμένη .στα πρόσωπα τους, όταν έφυγε τόσο νωρίς από κοντά τους.  Δυστυχώς είχε πολλά ακόμη να τους δώσει αλλά και να πάρει. Να πάρει τα ιδιαίτερα συναισθήματα της αγάπης, αυτή  που τον συνόδευσε στο τελευταίο του ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων. Είμαι βέβαιος ότι οι μητέρες των παιδιών, θα τους έχουν   μεταλαμπαδεύσει, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να γίνουν χρήσιμοι και χρηστή πολίτες και ελεύθερες προσωπικότητες.

Ο Νίκος αγαπούσε τη ζωή και ήταν μέρος του χαρακτήρα του να παλεύει συνεχώς. Η είσοδος του να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στο Στρατό, απέδειξε την δύναμη και την θέληση του χαρακτήρα του. Υπηρέτησε ως μόνιμος Υπαξιωματικός με το βαθμό του Αρχιλοχία, προσφέροντας τις πολύτιμες  υπηρεσίες του για πολλά χρόνια στα Τεθωρακισμένα.΄Ηταν αγαπητός με όλους τους συναδέλφους του, καλόκαρδος, ευαίσθητος, γεμάτος ζωντάνια, μοίραζε πάντα  απλόχερα το γλυκό του χαμόγελο.

Η μεγάλη παρακαταθήκη κάθε ανθρώπου είναι η  μνήμη .Τι αφήνει φεύγοντας. Είμαι βέβαιος ότι όπως και στην οικογένεια του, ο Νίκος  θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις μνήμες και τις καρδιές όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν η να συνεργασθούν μαζί του,  

Νίκο, θα σε θυμόμαστε με αγάπη και συγκίνηση.

Ας είναι αιωνία η μνήμη σου και αναπαυμένη η ψυχή σου.

Μιχάλης Κανάριος  

Εφεδρος Ίλαρχος { ΤΘ }

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου