Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Καλό ταξίδι Φώτη, στην γειτονιά των αγγέλων

 



Στο άκουσμα του θανάτου του Φώτη Μπενέτου του Κωνσταντίνου στην Αμερική προκάλεσε θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία του Πυργίου. Απεβίωσε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 σε ηλικία 71 ετών.

Ο Φώτης γεννήθηκε το 1950 στο Πυργί της Χίου. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Καλαμωτής. Αποφοίτησε το 1968 και την επόμενη  χρονιά μετακόμισε στην Αμερική.
Παντρεύθηκε την Κυριακή και έζησαν μαζί 50 χρόνια. Απέκτησαν δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο και την Μαρία και ευτύχισαν να δουν  δύο εγγόνια.
Ο Φώτης ήταν ένας άριστος οικογενειάρχης γεμάτος αισθήματα και χιούμορ για τη ζωή. Ήταν ο πιο εκπληκτικός μπαμπάς, – Παππούς και ο πιο αφοσιωμένος σύζυγος. Ο Φώτης αγάπησε πραγματικά τη ζωή. Οι αγαπημένες του μέρες ήταν γεμάτες περνώντας χρόνο με οικογένεια και φίλους. Έζησε μια εκπληκτικά γεμάτη ζωή γελώντας και αγαπiώντας με όλη του την καρδιά. 
Τον Φώτη είχα πολλά χρόνια να τον συναντήσω, συναντηθήκαμε τυχαία πριν δυο χρόνια στην Κώμη, που ήλθε μαζί με την οικογένεια του για μπάνιο στην μαγευτική παραλία της Κώμης.Οι δρόμοι μας είχαν χωρίσει 50 χρόνια πριν,αλλά ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Η είδηση του θανάτου με κάνει να σκέπτομαι πόσο αδυσώπητα και με πόση σκληρότητα φέρεται ο χρόνος.Τίποτα δεν κάνει πιο χειροπιαστό τον κύκλο της ζωής απ΄το να αποχαιρετάς με πόνο και συγκίνηση συμμαθητές, συγγενείς και φίλους που μεγάλωσες μαζί τους.Η παρουσία τους μένει ανεξίτηλα γραμμένη στην ψυχή σου.
Με αφορμή τον θάνατο του αγαπητού συμμαθητή μου Φώτη Μπενέτο αναπολώ τα χρόνια εκείνα, μνήμες που γέμιζαν την παιδική μου ηλικία, διατρέχω αστραπιαία τα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε. Πέρασαν 50 χρόνια από την ημέρα που περάσαμε για τελευταία φορά από την πόρτα του Γυμνασίου  Καλαμωτής φορτωμένοι με ελπίδες, προσδοκίες αλλά και φόβους εάν θα κατακτήσουμε τα μικρά η μεγάλα όνειρα μας,να φτιάξουμε τον κόσμο μας. Κράτησα μέσα στο μυαλό μου  την ουσία της εποχής γιατί σφράγισε ένα κομμάτι της ζωής μου. Εικόνες και μνήμες που έχουν μια εξαιρετική ψυχική και συναισθηματική δύναμη. Φώτη, θα σε θυμόμαστε με γλυκύτητα και νοσταλγία.
Στην σύζυγο του,στα παιδιά του, στα εγγόνια του, στην οικογένεια του αδελφού του και στους συγγενείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου