Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Επιτυχημένος ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Κώμης.


Στo κάλεσμα του εθελοντικού Συλλόγου δασοπυρόσβεσης Καλαμωτής - ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ - για τον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Κώμης την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους του χωριού και στέφθηκε με επιτυχία.
Σημαντική ήταν η συμμετοχή του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής, της Κοινότητας Καλαμωτής, της Α.Ε. Καλαμωτής και του Ψυχαγωγικού Συλλόγου - η Αγ. Κυριακή - Καλαμωτής.
Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία αρκετών Καλαμωτούσων με τα τρακτέρ τους, μικρών παιδιών του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Καλαμωτής, που η παρουσία τους θα συμβάλλει ουσιαστικά στο να καλλιεργήσουν με βιωματικό τρόπο περιβαλλοντική συνείδηση και η εθελοντική παρουσία νέων από τα Αρμόλια.
Ο καθαρισμός κάλυψε ολο το παραλιακό τμήμα, από το λιμανάκι έως την Αγ.Μαρκέλλα και συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος απορριμάτων που κατά κύριο λόγο ήταν πλαστικά, αποτσίγαρα, ξύλα, μπουκάλια, χαρτιά, σακούλες κ.α.
Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Νότιας Χίου κ. Ανδρέας Βεργίτσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ.Νικόλαος Γαλάτουλας, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι,κ.κ. Μιχάλης Μισαηλίδης, Αντώνης Κοσσένας και οι Προέδροι και τα μέλη των Συλλόγων της Καλαμωτής.
Τέλος τα καταστήματα  - ΚΟΧΥΛΙ  - ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ - ΚΑΡΑΒΕΛΑ - πρόσφεραν σε όλους τους εθελοντές αναψυκτικά και ο Αντώνης Κοσσένας πρόσφερε σε όλους λουκουμάδες.
Ο Ευεργέτης του χωριού μας καπ. Λουκάς Κτιστάκης δεξίωσε στο κατάστημα - ΚΑΡΑΒΕΛΑ - τα μέλη του Συλλόγου - ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ - επιβραβεύοντας την πρωτοβουλία που πήραν για τον καθαρισμό της παραλίας της Κώμης.
Η πρωτοβουλία που πήρε ο Σύλλογος - ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ - σκοπό είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων του χωριού και όχι μόνο, για την ανάγκη διατήρησης των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια.

                                                       ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου