Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Έφυγε ο Δικηγόρος Χρυσοσθένης Παρθενίδης του Κωνσταντίνου



Έφυγε σε ηλικία 72 ετών o Χρυσοσθένης Παρθενίδης του Κωνσταντίνου, συνταξιούχος Δικηγόρος. Η κηδεία του έγινε σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή και την παρακολούθησαν πολλοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας από την πόλη της Χίου και τα γύρω χωριά, που προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του.
 Ο Χρυσοσθένης ήταν άνθρωπος με αγνή καρδιά και ευγένεια ψυχής. Ο θάνατος του πλήγωσε όλους όσοι τον γνώριζαν, όλους όσοι τον αγαπούσαν. Λάτρευε τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Σε όλους προσέφερε απλόχερα τη ζεστασιά του γέλιου του και τη δροσιά της ψυχής του Ήταν καλόκαρδος και αγαπητός με αισθήματα αγνά και πηγαία.
Διέπρεψε στην Δικηγορία την οποία υπηρέτησε με θέρμη και συνέπεια μέχρι την συνταξιοδότηση του δίνοντας την σκυτάλη της Δικηγορίας στον αγαπημένο του γιό Κώστα. 
Είχε σε υψηλό βαθμό ανεπτυγμένο το αίσθημα της αξιοπρέπειας και της τιμής. Τα τελευταία χρόνια καρτερικά αντιμετώπιζε το πρόβλημα υγείας του,έχοντας δίπλα του την αγαπημένη σύζυγο του και τα παιδιά του. 

Στην σύζυγο του, στα παιδιά του καθώς και στις οικογένειες των,στα αδέλφια του και στους συγγενείς εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και αναπαυμένη η ψυχή του. 

Επικήδειους λόγους, εκφώνησαν η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου κα. Ανθίππη Ζανάρα, ο εκδότης των masticnews και Πρόεδρος του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής Κανάριος Μιχάλης,ο οποίος τον αποχαιρέτησε για το αιώνιο ταξίδι του, με λόγια που συγκίνησαν τους παρευρισκομένους.Ψήφισμα διάβασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών κ. Ευθύμης Μονίαρος.
Ο Κώστας Γανιάρης μας έστειλε μια επιστολή που απευθύνεται στον Χρυσοσθένη 
την οποία δημοσιεύουμε.

Αγαπητέ συνεργάτη
Γνωριστήκαμε τέλη της 10ετίας του 80 στην γενική συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Ανήκαμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους όμως με τις πρώτες σκέψεις - απόψεις που ανταλλάξαμε καταλάβαμε πως μπορούμε να διαφωνούμε, να συμφωνούμε αλλά κυρίως να συνομιλούμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και να βαδίζουμε μπροστά.
Στα επόμενα 25 χρόνια πορευτήκαμε μαζί με διαφορετικές απόψεις σε αρκετά ζητήματα άλλα με σταθερή την απόφαση για την κοινή μας πορεία και την πεποίθηση πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα και πολύ σημαντικότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Σε χρόνια δύσκολα, με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στο κόκκινο, με την πληθωρική παρουσία σου, την αμεσότητα του λόγου σου, το καυστικό χιούμορ σου, επέβαλλες την πολιτική και εργασιακή ειρήνη αυτό που έχει ανάγκη κάθε επιχείρηση για να αναπτυχτεί. Βαθύς γνώστης της νομικής επιστήμης, θιασώτης της άποψης πως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού,  άριστος χειριστής της διαπραγματευτικής τακτικής, άνθρωπος του μέτρου, πρότεινες λύσεις και υποδείκνυες διεξόδους όταν τα πράγματα έφταναν σε οριακό σημείο μια στιγμή πριν την οριστική ρήξη. Μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων και μεγάλων έργων όπως:
• Ο χαρακτηρισμός από την Ευρωπαϊκή Ένωση της μαστίχας Χίου του μαστιχέλαιου και της τσίκλας ΕΛΜΑ ως προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας και προέλευσης (Π.Ο.Π).
• Η ίδρυση και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών της Mediterra A.E (θυγατρικής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου) και λειτουργία της αλυσίδας καταστημάτων Mastihashop στην Ελλάδα και εξωτερικό.
• Η ενίσχυση του εισοδήματος των μαστιχοπαραγωγών με ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους περίπου 1.250.000 € ετησίως.
• Η κατασκευή και λειτουργία δυο σύγχρονων εργοστασίων παραλαβής, επεξεργασίας, συσκευασίας,  αποθήκευσης μαστίχας και παραγωγής προϊόντων μαστίχας.
• Η δημιουργία του μουσείου μαστίχας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).
είναι εξαιρετικά αμφίβολο έως αδύνατο αν θα γινόταν χωρίς την δική σου συνεχή φυσική παρουσία και διαρκή νομική παρέμβαση.  
Αγαπημένε Χρυσοσθένη

Δεν είσαι πια μαζί μας όμως είμαι απόλυτα βέβαιος πως οι απόψεις σου θα επηρεάζουν και θα  οδηγουν τα συνεταιριστικά πράγματα.
Κωνσταντίνος Γανιάρης
Κτηνίατρος
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ)
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου
Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου