Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Αρκεί μια προσπάθεια από εμάς για τον τόπο που τόσο πολύ αγαπάμε. .

 

                                                                   ΚΑΛΑΜΩΤΗ

Αγαπητοί μου συγχωριανοί οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση να κατά πιαστώ για μία φορά ακόμη με αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα της ερήμωσης και της εγκατάλειψης του χωριού ,το οποίο μας αγγίζει και μας βασανίζει όλους εμάς, που είμαστε φορτισμένοι με αγάπη για τη γενέθλια γη των προγόνων μας, δεν είναι η ανάδειξη ευθυνών. 

Αλλά η πίστη μας, πως η Καλαμωτή έχει μέλλον, που πρέπει οπωσδήποτε να το πιστέψουν και οι πολιτικοί μας, οι οποίοι έχουν βαρύτατες ευθύνες όλοι, ανεξαρτήτου κόμματος, για την ερήμωση και την εγκατάλειψη των χωριών της Χίου. 
Δυστυχώς τα εγκατέλειψαν στη μοίρα τους, δεν έγινε κανένα αναπτυξιακό έργο, με συνέπεια να παραμένει η φτωχότερη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας.  Δυστυχώς η πολιτεία μέχρι σήμερα δεν έδωσε επιδοτήσεις για την ενίσχυση δραστηριοτήτων, οι οποίες θα αναδείξουν την πλούσια πολιτισμική μας κληρονομιά.          

Είναι βέβαιο, ότι τα σχέδια ανάπτυξης που μας υποσχέθηκαν κατά καιρούς οι πολιτικοί μας, ήταν μόνο επί χάρτου.
Οι εκπρόσωποι τις πολιτείας που διαχειρίζονται τις τύχες αυτού του τόπου σήμερα, να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που τους βαρύνουν και να σκύψουν ώστε και τώρα την ύστατη στιγμή, πάνω στα χρόνια αυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά της ακριτικής Χίου.
Η ευθύνη η δικιά μας είναι να μην μένουμε μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξει, να τρέξουμε ατομικά η συλλογικά για το αγαπημένο μας χωριό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ    ΡΕΠΟΡΤΑΖ




        








     




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου